nieuws

Komst Plus naar Oss levert 350 nieuwe arbeidsplaatsen op

Warehousing 2843

Waar in Tiel de wonden worden gelikt over het mislopen van het distributiecentrum van Plus, wordt in Oss – de nieuwe vestigingslocatie – inmiddels reikhalzend uitgekeken naar de komst van de supermarktketen. De komst van het dc biedt naar verwachting werkgelegenheid aan 300 tot 350 medewerkers.

Komst Plus naar Oss levert 350 nieuwe arbeidsplaatsen op

Op dit moment heeft Plus Retail nog vier dc’s, verspreid door het hele land in Hendrik-Ido-Ambacht, Midden-Beemster, Haaksbergen en Ittervoort. Die zijn allemaal gevestigd op flinke afstand van Oss. Het supermarktconcern heeft voor alle 700 personeelsleden een werkgarantie afgegeven, meldt Brabants Dagblad. Maar gezien de grote afstand tot logistieke hotspot nummer 7 van Nederland is de verwachting dat lang niet alle medewerkers meeverhuizen, schrijft de regionale krant zaterdag.

 Oss ligt centraal voor Plus

Als nieuwe vestigingslocatie voor het geautomatiseerde dc heeft Plus zijn ogen laten vallen op logistiek bedrijvenpark Vorstengrafdonk. Voornaamste reden is dat de beschikbare kavel op dit bedrijventerrein erg lijkt op die in Tiel, waar Plus voornemens was om zich te vestigen op logistiek bedrijvenpark Medel. Dit perceel op Vorstengrafdonk is volgens het Brabants Dagblad negen hectare groot, de bebouwing beslaat zo’n 40.000 vierkante meter. Daarnaast ligt Oss op een centrale plek tussen de vier huidig Plus-dc’s in. Ook is er een directe aansluiting vanaf dit bedrijventerrein op de nabijgelegen snelweg A58.

‘Eind dit voorjaar meer duidelijkheid’

De gemeente Oss en Plus zijn nog in onderhandeling. Over de inhoud van de gesprekken worden geen mededelingen gedaan, meldt het Brabants Dagblad. Volgens de Osse wethouder Frank den Brok ziet het er ‘heel positief’ uit. De wethouder verwacht nog voor het eind van de lente duidelijkheid te hebben. Wanneer het dc er dan moet staan? Dat durven ze bij Plus nog niet te zeggen, meldt de krant.

Tiel staat nog in contact met Plus

Plus is met 260 vestigingen de vijfde supermarktketen van het land, achter Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Aldi. De komst van het distributiecentrum zou een enorme klapper voor logistieke hotspot Oss betekenen. Zover is het nog lang niet. Ben Brink, wethouder in Tiel, geeft aan dan ook zijn gemeente nog steeds met Plus in contact staat ondanks dat de supermarktketen afgelopen week een streep heeft gezet door de nieuwbouwplannen.

Reageer op dit artikel