nieuws

Hörmann verhoogt opslagcapaciteit magazijn met 30 procent

Warehousing 1090

Hörmann producent van dock equipment, heeft zijn bestaande magazijn in Alkmaar met 2.700m2 uitgebreid. Door de keuze voor smallere gangpaden en de inzet van reachtrucks is de opslagcapaciteit met 30 procent verhoogd.

Hörmann verhoogt opslagcapaciteit magazijn met 30 procent

De uitbreiding wordt gebruikt voor de opslag van dock levellers en het bestaande magazijn werd door Dexion heringericht met multifunctionele draagarmstellingen, waarin zowel pallets als langgoed kunnen worden opgeslagen.

Magazijnstellingen

Zoals zo vaak is groei de aanleiding voor de uitbreiding. De gunstige cijfers leidde niet alleen in een hogere productie, maar ook in problemen met de opslagcapaciteit. Het vloeroppervlak van de uitbreiding wordt nu gebruikt voor de bulkopslag van dock levellers. In de bestaande hal zijn op de vrijgekomen 1.800 vierkante meter draagarmstellingen (Dexion) met een hoogte van 6,8 meter gerealiseerd.

 

Lees ook
Magazijnstellingen: zo kies je de juiste

Magazijnvloer: zo kies je de juiste

 

Reach trucks

De draagarmstellingen zijn voorzien van roostervloeren, zodat zowel pallets als langgoed opgeslagen kunnen worden. Voor de smallere gangpaden worden nu  reach trucks en zijladers gebruikt. Brent-Jan Bot, project manager bij Hörmann: “We benutten het beschikbare vloeroppervlak optimaal. De draagarmstellingen met roostervloeren bieden ons een maximale flexibiliteit voor opslag van alle voorkomende goederen.”

 

Reageer op dit artikel