nieuws

Geodis opent groot e-commerce dc

Warehousing 1663

Geodis investeert in zijn e-commerce operatie. De logistieke dienstverlener opent binnenkort een groot e-commerce distributiecentrum vlak over de grens in Oberhausen.

Geodis opent groot e-commerce dc

Het nieuwe e-commerce dc wordt 40.000 vierkante meter groot en biedt werk aan 500 werknemers. Opslag- en orderverzameling worden de belangrijkste werkzaamheden.

Geodis kiest voor Oberhausen vanwege de beschikbaarheid van mensen en ligging. Het personeelstekort zoals in Nederland is in Oberhausen niet zo nijpend blijkbaar. De Duitse stad heeft voor Geodis ook prima transportverbindingen; trein,  snelwegen en binnenvaart.

14 e-commerce dc’s

Met het nieuwe dc in Oberhausen zijn in totaal zes van de 14 logistieke centra in Duitsland gespecialiseerd in e-commerce. Thomas Kraus, president & ceo Noord, Oost en Centraal Europa: “De Duitse e-commerce groeit al jaren gestaag. De marktomzet is gestegen tot 63 miljard euro in 2018, een stijging van ongeveer tien procent ten opzichte van 2017. “De vraag naar moderne en innovatieve logistieke concepten op dit gebied is groot.”

Het nieuwe dc, ontwikkeld door Segro, wordt deze zomer operationeel.

Reageer op dit artikel