nieuws

Flinders investeert in efficiëntere logistiek

Warehousing 956

Woonwinkel Flinders neemt een nieuw distributiecentrum in gebruik. Forse groei van de e-commerce speler met eigen winkels noopt tot uitbreiding van de dc ruimte. Ook investeert het bedrijf in material handling oplossingen.

Flinders investeert in efficiëntere logistiek

Flinders, Logistieke webshop van 2018, kiest voor een distributiecentrum van 14.000 m2 op het Atlaspark in Amsterdam. Dat is dichtbij het huidige dc dat door forse groei de laatste jaren alweer te klein is geworden. Verdubbeling distributieruimte

Met de keuze voor een nieuw dc verdubbelt Flinders bijna zijn dc-capaciteit. Het bedrijf beschikt nu over 8.000 vierkante meter distributieruimte. Groei noopt tot herziening van de logistiek. Flinders is niet alleen gegroeid in assortiment. Ook de omzet is fors toegenomen. De omzet is van 6,7 miljoen euro in 2015 gegroeid naar 20 miljoen in 2018. Crossborder is goed voor zo’n 15 procent.

 

 

 

Material handling

Meubellogistiek blijft mensenwerk. Toch zal Flinders haar logistiek verder mechaniseren en automatiseren, stelt Diele. Op basis van eigen algoritmes en beschikbare productdata krijgt ieder product de beste, snelste en goedkoopste logistieke oplossing”, aldus Diele. Flinders investeert onder meer in een op maat gepakte verpakkingsmachine.

 

cross border

 

Ook op pickgebied wordt een slag gemaakt. “We hebben een eigen scan-applicatie ontwikkeld, deze draait op ons WMS. De scan-applicatie faciliteert zowel het inbound- als het ountbound proces.”Qua mechanisatie zijn nog geen definitieve keuzes gemaakt. “We hebben nog een jaar om de inrichting definitief te maken.”

Voorraadbeschikbaarheid

De woonwinkel uit Zaandam verwacht de groei de komende jaren te kunnen voortzetten. Om de toekomstige groei van Flinders te faciliteren en de marktpositie verder te verstevigen. “Direct uit voorraad leveren – vandaag besteld, mogen in huis – is een belangrijk onderdeel van onze propositie”, zegt Oscar Diele, COO van Flinders. “Om ook in de toekomst te kunnen voldoen aan een hoge voorraadbeschikbaarheid en een efficiënte operatie, is deze uitbreiding noodzakelijk.”

 

 

Reageer op dit artikel