nieuws

Dierspecialist Jumper betrekt nieuw distributiecentrum

Warehousing 2035

Jumper, leverancier van diervoeding en dierbenodigdheden, verhuist naar een nieuw distributiecentrum. Groei noopt de winkelketen tot een groter pand. Ook investeert Jumper in zijn interne logistieke operatie.

Dierspecialist Jumper betrekt nieuw distributiecentrum

Jumper verhuist per medio oktober naar het voormalige Bunzl distributiecentrum in Arnhem. Het nieuwe pand is nodig vanwege sterke groei, laat algemeen directeur Arthur Böhmer weten. “We zijn vorig jaar hard gegroeid in assortiment en in volume (42%). In de toekomst willen we de on-line activiteiten samenvoegen met de winkel distributie. De assortimenten hebben namelijk een grote overlap. Daarnaast groeit ons privat label wat ook meer logistieke capaciteit vraagt.”

Nieuw Bunzl distributiecentrum

Jumper neemt half oktober het voormalige Bunzl dc in gebruik. Bunzl verhuist naar een nieuw distributiecentrum langs de A12 bij Arnhem.  Door de verhuizing verdubbelt Jumper zijn dc oppervlakte.  “Momenteel hebben we zo’n 6000 vierkante meter en nog eens 1200 vierkante meter voor  e-commerce. Samen goed voor zo’n 3000 palletlocaties. We krijgen 12.000 vierkante meter, zo’n 10.000 palletlocaties.

WMS en orderpicking

Jumper maakt niet alleen sprongen qua oppervlakte, ook qua efficiency. Onder meer door de aankoop van een WMS. Jumper beschikt nog niet over een WMS. Binnenkort neemt het bedrijf WMS van Exact in gebruik. In het nieuwe pand investeert Jumper ook in zijn pickefficiency. Jumper gaat werken met voice of handscanners. De keuze moet nog gemaakt worden. Daarnaast wordt er gewerkt met orderpicktrucks. Vergaande automatiseringsplannen zijn er niet.

 

Reageer op dit artikel