nieuws

Brexit: Broekman vervroegd opening mega-dc in Venlo

Warehousing 2562

Logistiek dienstverlener Broekman Logistics in Venlo opent zijn nieuwe mega-distributiecentrum in Venlo eerder dan gepland. Broekman heeft dit besloten om in zijn warehouses op de Rotterdamse Maasvlakte en omgeving meer ruimte te creëren voor klanten die door de dreigende Brexit extra opslagcapaciteit nodig hebben.

Brexit: Broekman vervroegd opening mega-dc in Venlo

Door de vervroegde opening “hebben wij diverse klanten eerder dan gepland kunnen verhuizen”, zegt Ron Kuijpers, directeur Business Development bij Broekman Logistics, doelend op de verplaatsing van voorraden van Rotterdam naar Venlo. Volgens Kuijpers kan met de vervroegde opening van het mega-dc in logistieke hotspot Venlo beter aan klantaanvragen worden voldaan voor de opslag van maximaal 10.000 pallets in de warehouses van Broekman in de Rotterdamse haven.

Meer douane-afhandeling capaciteit

Vooruitlopend op de Brexit heeft de logistiek dienstverlener haar afdeling Douane en Trade Compliance versterkt met mensen die zowel uit de interne opleiding als uit het veld zijn geworven. “Brexit mag dan voor velen nog een vraag zijn, maar voor onze mensen is het klip en klaar hoe ze onze klanten het beste door deze roerige tijden kunnen loodsen”, zegt John Salemink, Manager Customs en Trade Compliance.

Broekman: eerste ADR/non-ADR opslag

De vervroegde officiële opening van de logistieke campus in Venlo staat gepland voor 7 mei aanstaande. Deze locatie is volgens Broekman de eerste gecombineerde ADR/non-ADR opslag in de regio Venlo. De nieuwe locatie biedt directe aansluiting op naburige barge en railterminals van Cabooter en ECT in Venlo. Met een kleine 64 duizend vierkante meter (15 voetbalvelden) is de campus, die Heylen Warehouses realiseert, een belangrijk onderdeel van de half miljoen vierkante meter aan warehousing ruimte die Broekman Logistics gebruikt voor op – en overslag activiteiten.

Lees ook: Broekman start met Heylen bouw logistieke campus in Venlo

Reageer op dit artikel