nieuws

Arvato voegt ringscanner toe aan smart glass pickproces

Warehousing 906

Arvato SCM Solutions is in de Duitse vestiging in Guetersloh live gegaan met een ‘Pick-by-Vision’ systeem. Het uitgerolde orderpickproject bestaat uit zowel een slimme bril als een ringscanner.

Arvato voegt ringscanner toe aan smart glass pickproces
Arvato pickproject

De logistiek dienstverlener zet met dit Pick-by-Vision project een vervolgstap op een ontwikkeling die het bedrijf eind 2016 startte. Evenals destijds vond de ‘upgrade’ van Arvato ook nu plaats bij de logistieke operatie voor Sennheiser in Guetersloh. Het doel van het project is ongewijzigd: het realiseren van tijdsbesparing en snellere doorstroming in de logistieke processen.

Arvato investeert flink

De aanpassingen in de logistieke operatie zijn behoorlijk. De LDV’er investeerde in nieuwe slimme brillen, andere software en voegde een ringscanner toe. Die laatste tool bleek nodig voor het verbeteren van de pickaccuratesse. IT-dienstverlener Picavi ondersteunde Arvato in 2016 en deed dat nu opnieuw. De leverancier meldt dat de interesse in orderpickoplossingen met slimme brillen groeit. Inmiddels heeft het bedrijf naar eigen zeggen meer dan vijftig klanten in de interne logistiek wereldwijd over de streep weten te trekken.

Grotere pickaccuratesse

Vooral de ringscanner bleek een nuttige toevoeging, stelt Arvato. De ringscanner zorgt voor een grotere pickaccuratesse, maar versnelde het orderpickproces eveneens. De scanner versnelde het aflezen van de data met vijftien tot achttien procent.

Reageer op dit artikel