nieuws

TGW lanceert pocket sorter

Warehousing 1013

Alle grote material handling spelers lanceren of hebben een pocket sorter machines. Nu ook TGW. Het nieuwste material handling wapen van de Oostenrijkse system integrator heet Omni-Pick.

TGW lanceert pocket sorter

TGW lanceert op LogiMat 2019 zijn pocket sorter oplossing Omni-Pick. Snel, flexibel en volautomatisch (indien gewenst). Dat zijn de eigenschappen die TGW zijn nieuwste material handling wapen toedient. Met Omni-Pick kunnen bedrijven zich snel en flexibel aanpassen aan veranderende bedrijfsmodellen, claimen de Oostenrijkers.

Omnichannel

De pocket sorter is volgens TGW de ideale oplossing voor bedrijven die actief zijn in e-commerce of een omnichannel aanpak hebben. De material handling speler mikt dan ook niet alleen op fashion bedrijven.  Het systeem transporteert, buffert, slaat op, sorteert en distribueert kleding, schoenen, elektronische artikelen, speelgoed en cosmetica in zakken. Indien nodig kunnen kledingstukken op hangers tussen de zakken worden getransporteerd. De zakken kunnen producten tot 2,5 kilogram handlen.

 

 

De Omni-Pick is volledig geautomatiseerd. Mensenhanden zijn niet meer nodig om de orders te verwerken. De zakken worden namelijk automatisch geleegd, dit gebeurt via een eigen ontwikkeld kiepsysteem. Het vullen van de zakken gebeurt met de piece picking robot Rovolution die TGW vorig jaar lanceerde op de LogiMat. Handmatige invoer is ook mogelijk.

 

Reageer op dit artikel