nieuws

Snel Shared Logistics nieuwe huurder dc de Bijenkorf in Woerden

Warehousing 2140

Logistiek dienstverlener Snel Shared Logistics (voorheen G.Snel) neemt het distributiecentrum van de Bijenkorf in Woerden over. Dit distributiecentrum van 30.000 vierkante meter – waar de Bijenkorf in de loop van dit jaar uit vertrekt – grenst aan de bestaande panden van de logistiek dienstverlener. Snel stelt dat met de overname een centraal-consolidatie-centrum ontstaat voor de gehele Randstad.

Snel Shared Logistics nieuwe huurder dc de Bijenkorf in Woerden

De overname van het dc, dat Snel Shared Logistics meerjarig gaat huren, volgt op de aanstaande verhuizing van de Bijenkorf naar een nieuwe operatie in Tilburg. De bouw van dit distributiecentrum is nagenoeg gereed. Snel groeit volgens eigen zeggen op dit moment dusdanig hard dat er al geruime tijd een gebrek aan warehouseruimte is. Daarom heeft de logistiek dienstverlener in Vianen, Mijdrecht en Amersfoort tijdelijk opslagruimte moeten bijhuren.

Meer ruimte voor crossdock en expeditie

De uitbreiding met 30.000 vierkante meter extra warehouse ruimte past goed bij de al bestaande 40.000 vierkante meter die Snel in gebruik heeft in Woerden. Behalve de opslagruimtes biedt de uitbreiding ook meer ruimte voor de crossdock operatie en expeditie. Ook levert het terrein rondom het Bijenkorf dc veel buitenruimte voor de vele extra vrachtwagens waar op het bestaande terrein van Snel geen ruimte meer voor was.

Grootste crossdockoperatie van NL

Het samengevoegde terrein van Snel inclusief die van de Bijenkorf vormt met 128.000 vierkante meter een van de grootste crossdock operaties van Nederland van waaruit de Benelux en met name de Randstad beleverd wordt.  De centrale ligging in het centrum van de Randstad is volgens Snel – op plaats 59 in de laatste editie van de top 100 logistiek dienstverleners -bijzonder met beperkte aanrijafstanden naar de verschillende grote steden. Dit biedt de mogelijkheid – zo verwacht de logistiek dienstverlener – om in de nabije toekomst met elektrische vrachtwagens distributie in de binnensteden te verzorgen.

Snel: 110 nieuwe medewerkers in 2018

Volgens de logistiek dienstverlener uit Woerden is het afgelopen jaar het personeelsbestand uitgebreid met 110 nieuwe medewerkers. Het totaal aantal medewerkers komt daarmee uit op 420.

Reageer op dit artikel