nieuws

Moonen Packaging krijgt nieuw dc in thuishaven Weert

Warehousing 2766

Verpakkingsbedrijf Moonen Packaging laat in Weert een CO2-neutraal distributiecentrum met hoofdkantoor bouwen. Voor de nieuwbouw beschikt het familiebedrijf over een kavel van iets meer dan 39.000 vierkante meter op bedrijventerrein De Kempen in Weert. Het nieuwe pand moet medio volgend jaar operationeel zijn.

Moonen Packaging krijgt nieuw dc in thuishaven Weert

Er komt een kantoor van 1700 vierkante meter en een magazijn van bijna 19000 vierkante meter, dat in de toekomst nog kan worden uitgebreid. Moonen huurt het gebouw langjarig van logistiek vastgoed ontwikkelaar HVBM Vastgoed – dat onder meer ook het nieuwe van De Bijenkorf dc in Tilburg ontwikkelt – en een beleggingsmaatschappij.

Volledig CO2 neutraal dc

Het nieuwe distributiecentrum met hoofdkantoor wordt volgens directeur Gé Moonen niet alleen dubbel zo groot als het huidige pand in logistieke hotspot Weer, maar ook groener. Het gebouw heeft zonnepanelen, verbruikt geen gas en is volledig CO2-neutraal, zegt directeur Gé Moonen. “Ons huidige pand bood onvoldoende ruimte voor onze duurzame ambities. We willen groeien, maar met liefde voor de planeet. de derde Lean & Green Star in duurzame logistiek,”

Ruimte voor uitbreiding

De zogenaamde ‘built to suit’ nieuwbouwontwikkeling betreft 1.761 vierkante meter kantoorruimte, 18.933 vierkante meter magazijnruimte en 1.443 vierkante meter mezzanine op een kavel ter grootte van 39.290 vierkante meter. Bij het ontwerp van het pand is rekening gehouden met de groeiambities van het verpakkingsbedrijf. Er is ruimte voor een toekomstige uitbreiding met circa 4.305 vierkante meter magazijnruimte.

BREEAM Very Good certificaat

Het duurzame en gasloze gebouw wordt door HVBM ontwikkeld en gerealiseerd volgens de laatste standaard in logistiek vastgoed. Gestreefd wordt naar een pand dat voldoet aan de BREEAM-standaard ‘Very Good’.

Moonen heeft Zweedse eigenaar

Moonen Packaging, dat in juni 2018 een derde Lean & Green star kreeg uitgereikt, is sinds afgelopen zomer in handen van de Zweedse OptiGroup. Het familiebedrijf is in 1955 opgericht en levert verpakkingen in heel Europa. In 2017 boekte de onderneming een omzet van dik 51 miljoen euro. Er werken ongeveer 80 mensen. De aangekondigde uitbreiding in Weert – de gastheer voor de komende Summit Logistieke Hotspots – past bij de ambitie om onder de vleugels van het Zweedse moederbedrijf door te kunnen groeien, met name op het gebied van duurzame verpakkingen.

Reageer op dit artikel