nieuws

LogiMat 2019 breekt weer eigen record

Warehousing 1770

Nog voordat de LogiMat op 19 februari van start gaat, heeft de beurs alweer een record te pakken. Het jaarlijkse intralogistieke event in Stuttgart is qua vierkante meters de grootste ooit.

LogiMat 2019 breekt weer eigen record

Bezoekers van de LogiMat 2019  is aan te raden goede schoenen n aan te trekken. De beurs is de grootste ooit. De oppervlakte bedraagt 120.000 vierkante meter,  dat is 3000 meer dan de editie in 2018. Niet alleen de beursoppervlakte stijgt, ook het aantal exposanten. Dit jaar zijn er 1600 exposanten uit 40 landen aanwezig. 62 daarvan komt uit Nederland. Ter vergelijking: in 2008 waren er 500 standhouders.

Het is duidelijk: De Duitse beurs groeit al jaren hard. Cijfers waar de beursorganisatie trots op zal zijn, maar zich niet blind op staart. Om succesvol te blijven zin, heb je niet alleen veel exposanten nodig, maar ook kwaliteit. Aan keus wederom geen gebrek dit jaar. Alle grote, bekende spelers uit de intralogistieke wereld zijn aanwezig op de beurs. Maar ook nieuwkomers.

Logistiek 4.0

Waar de groeicijfers op voorhand opvallen, zal het op de beursvloer vooral gaan over slimheid en intelligentie. Zo blijkt uit het motto ‘First-Hand Intralogistics: Intelligent – Efficiënt – Innovative’. Het centrale thema van de exposanten op de LogiMAT 2019 is de integratie van moderne technologieën en materialen in toekomstbestendige oplossingen. Denk aan logistiek 4.0 en internet of things.

Symposia en events

Onderwerpen die central staan bij veel oplossingen van exposanten, maar ook tijdens seminars. Op alle drie de beursdagen worden 33 vaksymposia gehouden die gratis zijn te bezoeken. Ook live-evenementen over thema’s als ‘Ladingzekeringsmethoden’, ‘Procesautomatisering met AutoID-technologieën’ en een ‘verbonden voorraadbeheer’ komen aan bod op de beursvloer.

 

Reageer op dit artikel