nieuws

LogiMat 2019 ‘beste’ producten: dit zijn de winnaars

Warehousing 1800

’s Werelds eerste complete “goods to person” oplossing op basis van mobiele 3D-robots. Een slim modulair sorteersysteem. En software voor magazijnoptimalisatie. Dit zijn de drie ‘beste producten’ van LogiMat 2019.

LogiMat 2019 ‘beste’ producten: dit zijn de winnaars

Productiviteit, kostenreductie en efficiency. Dat zijn de drie belangrijke criteria waaraan de winnende concepten aan moeten voldoen. De bekroonde bedrijven Exotec, Vitronic en Heureka voldeden het meest aan die eisen. De 3 bedrijven wonnen in 3 verschillende categorieën. De prijzen werden voor de 16e keer uitgereikt op basis van een onafhankelijke jury van wetenschappers en journalisten. 77 inzendingen dongen mee.

Orderpicken en opslag

In de categorie “Orderpicken, transport, tillen en opslag ging de prijs naar de Franse robotica-startup Exotec.  De Franse firma lanceert de Skypod; een kruising tussen een robot en een shuttle. Het is ’s werelds eerste  “goods to person ” oplossing op basis van mobiele 3D-robots.

 

 

Via kunstmatige intelligentie kunnen de robots in alle richtingen navigeren, inclusief op en neer. De autonome robots kunnen bakken handlen tot 30 kg en ze tot 10 meter hoog wegzetten in stellingen. Dezelfde robots kunnen de bakken naar de orderpickers transporteren wat het bijzonder geschikt maakt voor e-fulfilment activiteiten.

 

 

Slim sorteersysteem

logimat-vitronicIn de categorie “Identificatie-, verpakkings- en laadtechnologie, ging de prijs naar Vitronic. Vitronic won met zijn sorteersysteem Vipac Smalls Sort. Dit modulaire systeem bestuurt alle processen (invoer, codering, uitvoer, sortering ) en biedt real-time gegevensvisualisatie. Hij maakt in feite een van elke zending een “digitale vingerafdruk”. Dit biedt waardevolle inzichten voor het versnellen van processen in het distributiecentrum waardoor kosten kunnen worden verlaagd.  Het systeem kan worden uitgevoerd als een stand-alone oplossing of worden geïntegreerd binnen het sorteerproces.

 

 

 

 

Same day delivery efficienter

Heureka Business Solutions won de de categorie “Software, communicatie, IT” met zijn LOS-software voor magazijnoptimalisatie. De zelflerende software LOS maakt gebruik van kunstmatige logimat heurekaintelligentie om same day delivery concepten efficiënter te maken.  Elke beweging van goederen en enkele honderden factoren die de intralogistiek beïnvloeden, worden in realtime geanalyseerd en geëvalueerd. Het bedrijf claimt de doorlooptijd met ruim 30 procent te reduceren en operationele kosten met meer dan 25 procent.

Lees ook: Same day delivery: interesse ja, betalen ho maar

Reageer op dit artikel