nieuws

Lekkerland gaat intensiever aan de slag met Toyota

Warehousing 1246

Een nieuw contract over de inzet van heftrucks vormt de basis voor een intensievere samenwerking tussen groothandelsbedrijf Lekkerland en Toyota Material Handling. Met name de service component is behoorlijk aangepast.

Lekkerland gaat intensiever aan de slag met Toyota
Pieter Bos (Toyota) en Peter Korte (Lekkerland)

Eén van de belangrijkste aspecten in de hernieuwde samenwerking gaat over het vergroten van de batterijcapaciteit, zodat het niet nodig is om tussentijds te laden. Daarnaast worden de nieuwe trucks voorzien van het Toyota I_Site vlootmanagementsysteem. Dit zal meer inzicht bieden in de inzet van de truckvloot, waardoor verdere optimalisatie eenvoudiger wordt. De verlengde samenwerking bouwt daarmee voort aan een toekomstbestendige relatie waarin flexibiliteit, optimalisatie en duurzame investeringen een belangrijke rol spelen.

Beide partijen profiteren hier van

Hendrik Metz, manager logistic support bij Lekkerland zegt dat de relatie tussen Toyota en Lekkerland al een hele tijd terug gaat. “We zijn altijd op zoek  naar een werkwijze waar beide partijen van profiteren. Wat de samenwerking op het gebied van service zo succesvol maakt, is dat we een vaste monteur hebben op de sites. Dat zorgt ervoor dat er geen stilstand is en dat is essentieel voor ons. Vanwege deze aanpak is het een bewuste keuze geweest om het onderhoud bij Toyota onder te brengen. Het is een echte win-win situatie.”
Lekkerland is een groothandelsbedrijf en logistiek dienstverlener voor de foodservice en out-of-home sector, zoals tankstations en kiosken. Maar ook ketens waaronder Backwerk, Bakker Bart en Hema maken gebruik van de diensten van Lekkerland. Het bedrijf heeft 4.800 medewerkers levert aan ruim 91.000 verkooppunten in zes Europese landen.
“In al onze distributiecentra werken we ruim zes dagen in de week met twee ploegendiensten”, vertelt Peter Korte, directeur operations bij Lekkerland. “De interne transportvloot speelt hierbij een cruciale rol. Daarom is het zo belangrijk om gezamenlijk na te denken over de meest optimale inzet van de vloot.”

Over lean toepassing

Koni werkt samen met Toyota

De AGV-oplossing van schokdemperfabrikant Koni past in de lean filosofie van het bedrijf. Een video laat zie hoe het systeem van Toyota in de praktijk functioneert. Lees het hele artikel >>>>

Samen nadenken over duurzaamheid

Gezamenlijk nadenken betreft ook het aspect duurzaamheid, wat beide bedrijven beschouwen als een interessante business case. Zo ontving Lekkerland in 2018 als een van de eerste bedrijven in Nederland de derde Lean & Green Star.  “We verbeteren continu, we bekijken hoe we steeds efficiënter en groener kunnen worden”, zegt Korte. Deze koers sluit perfect aan bij de visie van Toyota, waarin Kaizen en lean verankerd zijn in de fundamenten van de organisatie. Korte: “Wat dat betreft zitten we op de juiste lijn en zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

Lees ook: Toyota levert heftrucks aan FrieslandCampina

Reageer op dit artikel