nieuws

Hema krijgt meer warehousing capaciteit in Nieuwegein

Warehousing 6125

Logistiek vastgoed ontwikkelaar Prologis gaat een nieuw distributiecentrum bouwen voor Hema op bedrijventerrein Het Klooster in Nieuwegein. Nieuwbouw is nodig volgens het winkelbedrijf omdat het huidige dc in Utrecht over onvoldoende opslagcapaciteit beschikt.

Hema krijgt meer warehousing capaciteit in Nieuwegein

Voor de realisatie van het distributiecentrum heeft Prologis de beschikking over een perceel van ruim 57.000 vierkante meter. De koopovereenkomst tussen de gemeente Nieuwegein en de logistiek vastgoed ontwikkelaar is inmiddels ondertekend. Hema gaat vanuit het nieuwe pand landelijke distributie van producten verzorgen. “We groeien en het huidige dc aan de Atoomweg op Lage Weide in Utrecht beschikt over onvoldoende capaciteit. Daarom hebben we besloten voor een tweede uitbreiding”, zegt Ton Broeren, Hoofd Logistiek bij de Hema.

Nauwe samenwerking 2 dc-locaties

Bas van der Kwaak, Manager Vastgoed bij het winkelbedrijf, zegt dat de nieuwbouwplannen ook voortvloeien uit de ambitie om (internationaal) te groeien. “Deze nieuwe locatie ligt niet ver van ons huidige distributiecentrum in Utrecht en is logistiek gezien dus een goede match. Er zal dan ook intensief samengewerkt worden tussen de twee locaties.”

BREEAM-keurmerk ‘zeer goed’

Het nieuw pand heeft een omvang van 34.000 vierkante meter en wordt gebouwd aan de hand van hoogwaardige specificaties. Zo wordt op gebied van duurzaamheid gestreefd naar een BREEAM-keurmerk met de kwalificatie ‘zeer goed’. Hiervoor wordt onder meer het dak van het dc voorzien van zonnepanelen en inpandig is alleen maar led-verlichting aanwezig.

‘Sterke locatie voor nationale distributie’

Sander Breugelmans, VP Country Manager Prologis Benelux, is trots op de uitbreiding voor het winkelbedrijf en stelt dat Nieuwegein (op plaats 5 in de laatste logistieke hotspot van het jaar verkiezing, red.) een sterke locatie is voor nationale distributie. “Deze nieuwe ontwikkeling bevestigt ook onze sterke samenwerking op lange termijn met de gemeente Nieuwegein en onze klant Hema.”

Oplevering Hema dc medio maart 2020

Hema gaat vanuit het nieuwe pand landelijke distributie van producten verzorgen. Wethouder Ellie Eggengoor van Economische Zaken van Nieuwegein laat weten dat ze blij is met de komst van Hema naar logistiek bedrijvenpark Het Klooster. “Het onderstreept de kracht van dit bedrijvenpark als logistieke hotspot. Hiermee zijn ook alle grote kavels op Het Klooster Midden en Zuid verkocht.”
De bouw van het Hema dc start zo snel mogelijk. De oplevering van het pand is medio maart 2020 gepland.

Reageer op dit artikel