nieuws

Van der Helm bouwt met Delin nieuw dc in Den Hoorn

Warehousing 2445

Logistiek dienstverlener Van der Helm groep laat distributiecentrum bouwen van 37.500 vierkante meter in Den Hoorn onderdeel van de gemeente Midden-Delfland. Voor de bouw van het pand is het bedrijf een joint venture aangegaan met logistiek vastgoed ontwikkelaar Delin Capital Asset Management (Delin).

Van der Helm bouwt met Delin nieuw dc in Den Hoorn

Het distributiecentrum verrijst op bedrijvenpark Harnaschpolder in Den Hoorn. Tegelijkertijd heeft Delin met Van der Helm ook een huurovereenkomst van 10 jaar afgesloten. De oplevering van het dc is voorzien tegen het eind van dit jaar. De heiwerkzaamheden voor de fundering zijn inmiddels gestart meldt Delin.

Kavel is in erfpacht uitgegeven

De ontwikkelingslocatie van het dc bevindt zich op het eerder genoemde bedrijventerrein Harnasch Polder dat deel uitmaakt van ‘Bedrijventerrein Haaglanden’, een samenwerkingsverband tussen de steden Den Haag, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk. Het distributiecentrum van Van der Helm, dat in 2017 een naamswijziging doorvoerde, verrijst op een strategische locatie aan de snelweg A4 en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Werkgelegenheid voor 200 mensen

De gemeente Delfland heeft het kavel – 6 hectare in totaal – eind december vorig jaar in erfpacht uitgegeven aan Delin en Van der Helm. Gerard van der Helm die samen met broer Richard de directie voert over het bedrijf laat weten dat het nieuwe onderkomen werkgelegenheid biedt aan rond de 200 mensen.

 

Lees ook:

Een nieuw distributiecentrum bouwen? Dit zijn de belangrijkste kosten

 

Van der Helm overweegt automatisering

Het is nog onduidelijk of de logistiek dienstverlener processen gaat automatiseren, zoals recent wel is gedaan in de e-fulfilment operatie in Moerdijk, waar gebruik wordt gemaakt van een nieuw shuttlesysteem van Vanderlande. “Wij zullen zeker ook op deze nieuwe locatie een aantal processen digitaliseren en automatiseren om onze dienstverlening  zo effectief en efficiënt mogelijk uit te voeren. Het is nog te vroeg om de wijze waarop tot in detail te delen”, laat Van der Helm desgevraagd weten.

Delin ontwikkelt ook voor GLS

Logistiek vastgoed ontwikkelaar maakt een vliegende start dit nieuwe jaar. Zo werd onlangs Tijs Derison benoemd tot nieuwe Managing Director van Delin in de Benelux. Derison volgt Gerwin Vos op die vorig jaar de overstap maakte naar Somerset Capital Partners. Derison was hiervoor werkzaam bij Segro. Begin vorige week maakte Delin ook bekend dat het een overeenkomst heeft getekend voor de ontwikkeling en verhuur op lange termijn van een op maat gemaakt last mile distributiecentrum van 6.500 vierkante meter voor pakketdienstbedrijf GLS. Dit pand verrijst in Atlas Park in de Haven van Amsterdam.

Reageer op dit artikel