nieuws

Uitbreiding voor Wezenberg in Nieuwegein

Warehousing 1176

Wezenberg Transport breidt de bestaande voorzieningen op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein uit. Op 23 januari tekende directeur Benny Wezenberg voor een kavel van bijna 6500 m2.

Uitbreiding voor Wezenberg in Nieuwegein
Wethouder Ellie Eggengoor en directeur Benny Wezenberg

Het perceel wordt gebruikt om de bestaande parkeervoorzieningen voor vrachtwagens te verruimen. Dat maakt het mogelijk om de vervoersstromen van en naar Het Klooster nog beter te reguleren. De bestaande faciliteiten voor vrachtwagens worden hiermee vergroot. Op Het Klooster vinden zo’n 300 vervoersbewegingen per 24 uur plaats.

Distributie- en efulfilment hotspot

Wezenberg Transport zorgt voor de logistieke overslag van AGF en foodproducten voor de detailhandel. Het bedrijf heeft vestigingen in Zwolle, Nieuwegein en IJsselmuiden en telt 400 werknemers. In 2016 verhuisde de logistiek dienstverlener naar Nieuwegein en bouwde op Het Klooster een nieuwe distributiecentrum. Logistieke hotspot Nieuwegein is tijdens de Summit logistieke hotspots uitgeroepen tot nummer 1 nationale distributie hotspot en e-fulfilment hotspot.

Meer activiteit op Het Klooster

Op Het Klooster zijn grote logistieke spelers gevestigd. Ook de spin-off van de logistiek is zichtbaar. De vervoerders zorgen voor transport van producten van en naar de distributiecentra. merkt wethouder Ellie Eggengoor van Economische Zaken van de gemeente Nieuwegein op. “Met de echt op stoom gekomen ontwikkeling van Het Klooster is nu zichtbaar dat er steeds meer activiteit komt op het terrein. Met de ontwikkeling van Wezenberg Transport worden de vervoersstromen ook voor de toekomst in goede banen geleid.”

Lees ook: Weer nieuw dc in ‘logistieke hotspot in opkomst’ Nieuwegein 

Reageer op dit artikel