nieuws

Tegelgroep centraliseert distributiecentra en WMS

Warehousing 2075

Tegelgroep Nederland bouwt een nieuwe distributiecentrum. Drie distributiecentra worden samengevoegd tot 1 nieuw, modern dc. Gelijktijdig stapt de tegelspecialist over op een nieuw WMS.

Tegelgroep centraliseert distributiecentra en WMS

Tegelgroep Nederland, groothandel in tegels heeft behoefte aan meer ruimte en efficiency.  Om beiden wensen in vervulling te laten gaan, bouwt de tegelspecialist een nieuw distributiecentrum In Bemmel nabij de A15.

Oppervlakte nieuw distributiecentrum

het nieuwe dc wordt gebouwd op een oppervlakte van 33.000 vierkante meter. Het distributiecentrum  krijgt een warehouse van 18.300 m2 warehouse en een mezzanine van 2200 vierkante meter. Het kantoordeel beslaat 560 vierkante meter. Daarmee wordt het nieuwe pand de helft groter dan de huidige magazijnruimte dat verdeeld is over drie panden. Tegelgroep Nederland (TGN) heeft behoefte aan meer ruimte vanwege de grotere maten tegels. De afmetingen van wand- en vloertegels zijn sinds 1995 meer dan verdubbeld. Dat vergt meer opslagruimte.

WMS en material handling systemen

Centralisatie van het distributieproces geeft het bedrijf ook meer efficiency. Efficiency die verder toeneemt door de keuze voor een WMS (Astro van Consafe) Frank van der Weide, director operations bij Tegelgroep Nederland: “Al onze producten verdeeld over drie magazijnen leverden een aantal logistieke uitdagingen op. Door straks alles op één locatie te consolideren, kunnen wij niet alleen de transportkosten verlagen, maar ook besparingen realiseren op het extra laden en lossen van vrachtwagens”.

 

Lees ook
Waarom investeren in WMS?

Zo kan een WMS pakket moeiteloos meegroeien

 

 

Tijdens de voorbereidingsfase bleek dat het implementeren van een nieuw WMS aanzienlijk rendabeler is dan een totale revisie van het bestaande systeem.  TGN en Consafe zijn geen onbekenden van elkaar. Tegelgroep Nederland werkte de afgelopen 9 jaar reeds volledig papierloos in haar magazijn, ondersteund door Sattstore WMS van Consafe.

 

 

 

 

De efficiency wordt verder vergroot door de keuze van material handling systemen. Het nieuwe dc wordt onder meer uitgerust met 4 verrijdbare tilhulpstations, 1 volautomatische verpakkingsstraat, combi-trucks (goods to man)  en reachtrucks.

Het nieuwe dc van Tegelgroep, onderdeel van het Franse Saint-Gobain, moet eind 2019 operationeel zijn.

Reageer op dit artikel