nieuws

Mediamarkt krijgt nieuw distributiecentrum in Etten-Leur

Warehousing 5121

Mediamarkt verhuist zijn logistieke operatie naar Etten-Leur. In West-Brabant bouwt de elektronicareus een nieuw distributiecentrum voor zijn Nederlandse markt.

Mediamarkt krijgt nieuw distributiecentrum in Etten-Leur

In Etten-Leur, in het hart van de logistieke hotspot West-Brabant, is de bouw gestart van een state-of-the-art warehouse van 70.000 vierkante meter voor Mediamarkt Nederland.  De opslagruimte bedraagt 55.000 vierkante meter.

Centralisatieslag

Met het nieuwe dc wordt de bevoorrading en distributie van de winkels gecentraliseerd. Mediamarkt gaat vanuit Etten-Leur 49 winkels bedienen evenals de e-commerce bestellingen van consumenten. Dat deel wordt nu nog verzorgd door Fiege vanuit het voormalige V&D dc in Nieuwegein.  Dit centralisatie moet leiden tot meer efficiëntie.

Lees ook
Distributiecentrum van de toekomst: extreem duurzaam en modulair

 

Logistieke dienstverlening ID Logistics gaat de logistieke operatie verzorgen voor Mediamarkt, dat op haar beurt een huurovereenkomst sloot met vastgoedinvesteerder Heylen. De hele operatie zal de regio zo’n 150 jobs. In juni moet het dc operationeel zijn.

 

Reageer op dit artikel