nieuws

L’Oréal gaat voorraad tellen met drone

Warehousing 2063

Drone als voorraadteller. In Nederland gebeurt het al. Nu implementeert ook L’Oréal, onderdeel van Cosmétique Active International, de warehouse-oplossing.

L’Oréal gaat voorraad tellen met drone

Drone als voorraadteller. In Nederland gebeurt het al. Nu implementeert ook L’Oréal, onderdeel van Cosmétique Active International, de warehouse-oplossing. De drone Eyesee wordt ingezet voor het inventariseren van de magazijnvoorraad in het logistieke centrum in Vichy. In het dc worden alle afgewerkte producten voor de merken La Roche-Posay, Vichy, Sanoflore, Roger&Gallet SkinCeuticals en CeraVe geleverd, opgeslagen en verzonden naar de 50 filialen wereldwijd.

Drone 3x sneller

De drone oplossing Eyesee van Hardis, dat sinds kort ook present is in de Benelux,  moet het voorraad tellen sneller en efficiënter maken. Tot voor kort gebruikte het logistieke platform ‒ met een opslagcapaciteit van 25.000 palletplaatsen ‒ elk jaar een tiental hoogwerkers voor zijn inventarisatie. Nu gaat een drone dit werk overnemen. In combinatie met het standaardiseren van de etiketten en positie van de pallets zorgt deze oplossing ervoor dat de inventaris drie keer sneller uitgevoerd kan worden.

 

De inventaris drone kan bovendien gemakkelijk alle locaties in het magazijn bereiken, waardoor de oplossing de veiligheid en ergonomie van de operatoren vergroot. Guillaume Bosselin, directeur van het logistieke centrum:  “Dankzij deze nieuwe oplossing zijn we niet langer verplicht het logistieke centrum drie dagen te sluiten voor de jaarlijkse inventarisatie en kunnen we onze klanten in deze periode van dienst blijven, in alle veiligheid.”

Reageer op dit artikel