nieuws

LogiMat 2019: intelligentie, efficiency en innovatie staan centraal

Warehousing 1024

LogiMAT. De Duitse beurs groeit al jaren hard. En dit jaar is dat niet anders. Het aantal exposanten als het verwachte aantal bezoekers zal de editie van de voorgaande edities opnieuw overtreffen is de verwachting.

LogiMat 2019: intelligentie, efficiency en innovatie staan centraal

Robots domineren al jaren de beursvloer, zeker vorig jaar, van LogiMAT. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Maar het accent verschuift naar ‘intelligentie’, zo blijkt uit het motto ‘First-Hand Intralogistics: Intelligent – Efficiënt – Innovative’. Het centrale thema van de exposanten op de LogiMAT 2019 is de integratie van moderne technologieën en materialen in toekomstbestendige oplossingen. Denk aan logistiek 4.0 en internet of things.

Vanderlande

Dat blijkt ook uit de voorbeschouwingen van exposanten. Vanderlande presenteert onder meer de nieuwste versie van ADAPTO, een 3D geautomatiseerde opslag- en ophaalsysteem (AS / RS), met ingebouwde sorteer- en sequentiemogelijkheden. Daarnaast toont Vanderlande ‘bin-to-bin’- en’ bin-to-belt’

 

Zie ook
LogiMAT 2018: dit was er te zien

 

SSI Schäfer

SSI Schäfer presenteert in hal 1 Samen met robotbedrijf FPT uit een gestandaardiseerd piece picking applicatie. Wat betreft shuttles wordt de SSI Flexi getoond, een nieuwe versie voor koude opslag. Met FTS Sally presenteert het Duitse bedrijf een driverless transportsysteem beschikbaar voor belastingen tot 100 kg, een samenwerking met DS Automotion. In hal 8 (de software hal) toont SSI Schäfer de WAMAS Web App. Hiermee kunnen gebruikers op elk moment en op elke plaats de actuele staat en ontwikkelingen van hun magazijn in de gaten kunnen houden.

TGW en Grey Orange

TGW heeft een wereldpremière aangekondigd voor LogiMat 2019: de nieuwe pocketsorter “OmniPick” Volgens TGW is de pocket-sorter gebaseerd op inzichten uit de gebieden van kunstmatige intelligentie en slimme robotica. Hij moet antwoorden bieden op de uitdagingen van groeiende e-commerce.

GreyOrange toont op de beurs onder meer zijn doorontwikkelde versie van de Butler en PickPal. Dit zijn flexibele automatiseringsoplossingen voor fulfilmentcentra in de supply chain.

Heftrucktechnologie massaal aanwezig

Heftruckspecialisten zijn ook dit jaar massaal aanwezig op de intralogistieke beurs. Still toont onder meer zijn vernieuwde RX 20. De truck heeft onder meer een volledig nieuwe aandrijfmodule, waarin twee ingekapselde onderhoudsvrije driefasige tractiemotoren met actieve koeling en een nieuwe convertergeneratie zijn geïntegreerd. Dat resulteert in hoge en betrouwbare prestaties, óók op hellingen. Het dubbele batterijcompartiment maakt de RX 20 geschikt voor nieuwe technologieën, zoals lithium-ion accu’s, die in het compartiment kunnen worden opgenomen. Slechts 30 minuten laadtijd verlengen de gebruikstijd met meerdere bedrijfsuren.

Ook nieuwe, verschillende hulpsystemen om hef- en magazijntrucks nog efficiënter te laten opereren worden gepresenteerd. Denk aan: maken Active Floor Compensation (AFC) en Active Load Stabilization (ALS) om masttrillingen tegen te gaan.

Linde en Toyota

Onder de slogan “Samen de toekomst bewandelen” presenteert de Linde Material Handling  op het gebied van intralogistiek zijn nieuwste producten, oplossingen en diensten aan vakbezoekers. Linde doet dat in hal 10.  Een primeur die Linde toont is “Zone Intelligence”. Deze nieuwe module van het “connect” fleetmanagementsysteem van Linde is gebaseerd op ultra breedbandtechnologie. Het systeem moet potentiële gevaren in magazijn- en productiegebieden elimineren door snelheidsreductie.

Toyota Material Handling (dat in tegenstelling tot de andere heftruckspeciaisten in hal 2 staat in plaats van hal 10) presenteert de Toyota BT Reflex reachtruck met kantelbare cabine en zijn geautomatiseerde tegenhanger, de Autopilot RAE.

Hyster Jungheinrich en Crown

De focus bij Hyster ligt op up-to-date informatie over de autonome vorkheftrucks van het bedrijf. Hyster werkt samen met de Franse specialist Balyo. Daarnaast wordt een reachtruck met kantelmast getoond, die met name geschikt is voor gebruik in smalle ruimtes. Voor zijn elektrische vorkheftrucks presenteert Hyster zijn reeks lithium-ion batterijen en een brandstofceloplossing op de beurs.

 

 

Jungheinrich komt volgens eigen zeggen met een wereldprimeur:  een nieuwe palletwagen. Details worden op de beurs bekendgemaakt. Ook zelfrijdende voertuigen: de EKX 516a-vorkheftruck en de verticale orderverzameltruck EKS 215a zijn aanwezig.

Crown introduceert zijn WAV-serie Work Assist Vehicle, de nieuwste generatie van het multifunctionele voertuig Wave® om op de markt te komen.

Bekijk hier alle exposanten

Reageer op dit artikel