nieuws

LogiMAT 2019: Dematic geeft live-demo multifunctionele pouch sorter

Warehousing 653

De LogiMAT van 2018 betekende revival van de pocketsorter. Tal van material handling specialisten toonden hun doorontwikkelingen van dit sorteersysteem dat populair is bij e-fulfilment bedrijven. Dematic blijft niet achter want de komende LogiMAT grijpt de material handling specialist aan om voor het een live demo te geven van het pouch sorter systeem.

LogiMAT 2019: Dematic geeft live-demo multifunctionele pouch sorter

Met dit nieuwe geautomatiseerde hangbaansysteem op aandrijfrollen kunnen volgens Dematic zowel hangende en liggende goederen als dozen sorteren, opslaan en bufferen. Dit is mogelijk dankzij een gepatenteerd systeem dat ook de mogelijkheid biedt goederen in hangtassen automatisch te lossen.

Inzet bij orderverwerking en retourbeheer

Op de eigen stand in hal 1, stand H61 heeft Dematic voor de demonstratie van pouch sorter ongeveer 100 van de in totaal 240 vierkante meter gereserveerd. Het sorteersysteem wordt vooral toegepast voor orderverwerking en retourbeheer bij e-fulfilment bedrijven in de kledingindustrie.

Introductie nieuwe iQ InSights-software

Een ander hoogtepunt tijdens de komende LogiMAT is de speciaal voor de beurs ontwikkelde Blackbox. Deze box is enkel toegankelijk voor beursbezoekers die zich op voorhand geregistreerd hebben. In de blackbox richt het automatiseringsbedrijf toont het bedrijf nieuwe softwareoplossingen zoals de vorig jaar november geïntroduceerde iQ InSights-software dat gegevens met betrekking tot orderafhandeling koppelt aan informatie over systeemprestaties.

 

Lees ook:

Pocketsorter in de lift met dank aan e-fulfilment

Verbeterde AGV voor maakindustrie

Een andere innovatie die getoond wordt in Stuttgart is een geoptimaliseerd automatisch geleid voertuig (AGV) dat vooral voor de maakindustrie veel voordelen opleveren.

Autostore-systeem

Op de Dematic-stand zijn ook aanvullende modellen van verschillende sectorspecifieke automatiseringssystemen te aanschouwen. Een voorbeeld daarvan is de welbekende succesvolle AutoStore, het compacte opslag- en pickingsysteem dat Dematic na de overname van Egemin sinds een paar jaar wereldwijd vermarkt.

Multishuttle voor diepvriesmagazijn

Het automatiseringsbedrijf toont verder magazijnsystemen voor inzet in de voedingsindustrie, zoals de Multishuttle, die in verschillende uitvoeringen bestaat. De Freeze-versie van dit shuttlesysteem is bijvoorbeeld geschikt voor gebruik in diepvriesmagazijnen bij temperaturen tot dertig graden onder nul en voor het picken en op pallets verzamelen in verschillende temperatuurzones.

Reageer op dit artikel