nieuws

Groei noopt tot nieuw distributiecentrum Medpets

Warehousing 770

E-commerce speler Medpets, heeft zijn distributiecentrum vernieuwd.
De dierenspecialist heeft zijn logistieke operatie verhuisd logistiek park Borchwerf in Oud Gastel.

Groei noopt tot nieuw distributiecentrum Medpets

Forse groei, het e-commercebedrijf in diergeneesmiddelen en voeding groeit volgens eigen zeggen de afgelopen jaren met 40%, noopte Medpets zijn logistieke activiteiten te herschikken. De dierspecialist verstuurt per jaar zo’n 850.000 pakketten. Om het ruimtetekort op te vangen heeft de e-commerce speler een nieuw distributiecentrum, gebouwd door Hercuton,  in Oud Gastel, onderdeel van logistieke hotspot West-Brabant, betrokken.

 

Lees ook
Magazijnstellingen: zo kies je de juiste

 

Voor de opslag van diergeneesmiddelen, vaak kleine en lichte producten, is gekozen voor legbordstellingen. Deze aanpak geeft het bedrijf volgens eigen zeggen de nodige flexibiliteit, De legbordstellingen (pand is ingericht door Dexion) zijn namelijk voorbereid op overvloering.

 

Lees ook
Een nieuw distributiecentrum bouwen? Dit zijn de belangrijkste kosten

 

Er kunnen twee verdiepingen worden gerealiseerd bovenop de legbordstellingen. Voor de bulkgoederen, zoals dieetvoer, werd gekozen voor palletstellingen. Het handmatige picktechniek is ongewijzigd gebleven. Het dc zorgt wel voor een verdubbeling van de picksnelheid, aldus Medpets.  Oorzaak is de meer praktische indeling en ruimte.

Reageer op dit artikel