nieuws

Vijf opmerkelijke bouwberichten: XXL-dc in Lelystad en Europees dc in Weert

Warehousing 1667

Cobouw Bouwberichten houdt voor toeleveranciers nauwgezet bij wat in Nederland de actuele status is van tal van nieuwbouwprojecten op het gebied van logistiek vastgoed. Een overzicht uit de database van Bouwberichten over de voortgang van 5 recent in gang gezette ‘logistieke’ nieuwbouwprojecten van onder andere DHL in Zaltbommel en de bouw van een mega-dc op Lelystad Airport Businespark.

Vijf opmerkelijke bouwberichten: XXL-dc in Lelystad en Europees dc in Weert

1. Lelystad: Op Lelystad Airport Businesspark komt een nieuw mega-distributiecentrum van 65.000 vierkante meter met parkeerplaatsen aan de Pelikaanweg. Door de enorme omvang van het project wordt het gefaseerd uitgevoerd. De bouwvergunning voor fase 1 (32.500 vierkante meter) is nu aangevraagd. Fase 2 is nog in ontwikkeling. De gebruikers van het nieuw te bouwen dc zijn nog niet bekend.

2. Weert: Op bedrijventerrein Kampershoek 2.0 in Weert staat de bouw gepland van een Europees distributiecentrum (EDC). Het dc komt te staan langs de Ringbaan Noord. Hoewel geruchten eerder de ronde deden, kiest Alibaba definitief voor Luik en ziet dus af van vestiging in Weert.

Interesse in meer logistieke projecten?

Interesse in meer logistieke projecten?

3. Amsterdam: In Westpoort wordt op de bedrijfslocatie van Beelen een Bouwhub gerealiseerd. Deze locatie is watergebonden waardoor transport ook over water mogelijk is. De functies van deze hub liggen nog niet vast, dit zal afhangen van de gebruikers. VolkerWessels Bouwmaterieel zal gebruik maken van deze locatie het betreft een whitelabel concept dat wil zeggen dat meerdere partijen gebruik kunnen maken van de faciliteiten. Onderhandelingen met mogelijke gebruikers zijn gaande.

4. Zaltbommel: DHL Parcel realiseert een mega-sorteercentrum aan de Heksekamp op bedrijventerrein De Wildeman. Het betreft een duurzaam project en zal voldoen aan het BREEAM keurmerk ‘Outstanding’. Ook wordt het pand volledig gasloos en uitgerust met zonnepanelen voor het opladen van elektrische bestelauto’s en vrachtwagens, de oppervlakte van het gehele perceel is 90.000 vierkante meter.

5. Bemmel: Rent-All realiseert een Europees hoofdkantoor dat zal bestaan uit 13.500 vierkante meter logistiek, 6000 vierkante meter werkplaats en 3000 vierkante meter kantoor. Het pand verrijst op bedrijventerrein De Houtakker.

Hoe werkt Cobouw Bouwberichten?

Uit de database van Cobouw Bouwberichten publiceert Logistiek.nl regelmatig vijf actuele nieuwbouwprojecten van distributiecentra. Deze nieuwbouwprojecten zijn vooral bedoeld om toeleveranciers op de hoogte te brengen van de procedurele voortgang. De vijf behandelde projecten worden overigens niet logistiek inhoudelijk gevolgd door Bouwberichten. De nadruk ligt vooral op de actuele status van het bouwproces. Het volgen van deze projecten is daarom met name interessant voor toeleveranciers. Meer weten over hoe Bouwberichten werkt of interesse in een abonnement op de uitgebreide database? Bekijk dan de instructievideo op Bouwberichten.

Reageer op dit artikel