nieuws

Skechers breidt distributiecentrum opnieuw uit

Warehousing 967

Het distributiecentrum van Skechers blijft groeien. De Amerikaanse schoenfabrikant breidt zijn Europese dc in Luik dit keer uit met kilometers rollenbanen en een sorteersysteem.

Skechers breidt distributiecentrum opnieuw uit

Skechers heeft meer sorteercapaciteit om de groeiende vraag binnen Europa te waarborgen. Binnen het 128.000 vierkante meter grote distributiecentrum wordt 3,5 kilometer compleet nieuwe conveyor techniek geplaatst. Met de extra rollenbanen komt het totale conveyorlengte op 8 kilometer.

Daarnaast wordt een dubbelzijdge Natrix shoesorter (met een capaciteit van ruim 6700 dozen per uur) en twee Conveyor Equipment weegschalen met dimensioner toegevoegd. Ook twee High Performance Transfer wissels met een capaciteit van circa 2600 dozen per uur worden geïnstalleerd.  Inther zorgt voor de uitbreiding.

 

Lees ook
Skechers: bigger, better, faster 
door nieuwe logistiek

 

Groei vraagt om meer automatisering

De uitbreiding is al de derde in korte tijd. Zo werd in 2014 het sorteerproces geautomatiseerd. Een investering die Skechers de nodige efficiency gaf. Maar de automatiseringsslag loste niet alle logistieke problemen op. Door de alsmaar stijgende verkopen kampte Skechers met simpelweg ruimtetekort. Daarom werd het 50.000 vierkante meter grote dc in 2014 al uitgebreid met 25.000 vierkante meter. Eind 2015 werd er nog eens dezelfde oppervlakte aan het huidige pand gebouwd en een shuttlesysteem (Knapp) toegevoegd.

Zie ook 
Magazijn automatiseren? Let op deze randzaken (video’s)

 

Sophie Houtmeyers, vice president distribution operations: “Skechers Europa, maar ook wereldwijd, voorziet een verdere groei de komende jaren en daarom is er gekozen voor een uitbreiding van de automatisering in het EDC.” De uitbreiding moet in november 2019 gereed zijn.

Reageer op dit artikel