nieuws

Hardis integreert meertalig voice-systeem in eigen WMS

Warehousing 806

Software-ontwikkelaar Hardis komt met een nieuwe voicepick oplossing die het samen met Voiteq heeft ontwikkeld. De spraakherkenning en -synthese is ontwikkeld op basis van Android en kan volledig geïntegreerd worden in het warehouse management systeem (WMS) systeem van Hardis.

Hardis integreert meertalig voice-systeem in eigen WMS

De reden dat Hardis Group met Voiteq in zee ging was onder andere het feit dat Vocollect – na een reeks opeenvolgende fusies ‒ in 2014 de stekker uit Tekspeech trok. Daarbij komt dat Zebra heeft aangekondigd dat het in 2020 stopt met de ondersteuning van Tekspeech Pro. Dat heeft erin geresulteerd dat Hardis met Voiteq een eigen voice picking-systeem zijn gaan ontwikkelen dat compatibel is met de terminals van alle grote fabrikanten.

Voice met onafhankelijke spraakherkenning

Deze nieuwe voice-oplossing is ontworpen voor Android terminals en compatibel met de nieuwste generatie bluetooth-headsets met NFC-koppeling. Het voice picking-systeem maakt gebruik van zogenaamde gebruikers onafhankelijke spraakherkenning, waardoor er vooraf geen spraakprofielen meer hoeven te worden opgenomen.

Aansturing volledige orderpickproces

Deze voice-oplossing voice stuurt het volledige orderpickproces in het magazijn variërend van enkel- of meervoudig orderpicken, artikelgericht of ordergericht, verzamelen, uitsplitsen, pre- en post-palletiseer-activiteiten.

Configuratie met WMS

De geïntegreerde procedures en interfaces worden geconfigureerd met het Reflex WMS. Hardis en Voiteq hebben volgens eigen zeggen een oplossing ontwikkeld die ‘100 procent multimodaal is’, en die wordt geleverd inclusief een terminal voor spraakweergave, een aanraakscherm en een scanner.

Meertalige beschikbaarheid

De voice oplossing is beschikbaar in het Frans, Engels, Duits, Spaans, Portugees, Nederlands, Pools en Engels ‒ nieuwe talen zullen binnen afzienbare tijd worden ondersteund. De technische ondersteuning van de oplossing is in handen van Hardis zelf.

Reageer op dit artikel