nieuws

Gympen en badslippers: veiligheid bloemenexporteur schiet ernstig tekort

Warehousing 2372

Gympen, badslippers en niet melden van een ernstig bedrijfsongeval met een heftruck. Een bloemenexporteur op de bloemenveiling in Aalsmeer schiet ernstig tekort in arbeidsveiligheid.

Gympen en badslippers: veiligheid bloemenexporteur schiet ernstig tekort

Inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie heeft het bedrijf op de vingers getikt. Het bedrijf wordt ernstige nalatigheid ten laste gelegd op het gebied van veiligheid.
Werknemers lopen er rond op gympen en zelfs badslippers terwijl veiligheidsschoenen verplicht zijn.

Ongeval heftruck

Ook heeft het bedrijf nagelaten een ernstig arbeidsongeval te melden bij de Inspectie SZW. Vorige week raakte een werknemer in de bedrijfshal gewond door een aanrijding met een heftruck. Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis. Om welk bedrijf het gaat is niet bekendgemaakt door Inspectie SWZ. FloraHolland, de eigenaar van het terrein waar het berispte bedrijf operationeel is, heeft nog niet gereageerd op de vragen van Logistiek.nl

Geen beschermende kleding

Ook schoot het bedrijf tekort aan regelgeving. Zo was er geen Risico Inventarisatie en – Evaluatie (RI&E) aanwezig dat een werkgever verplicht is. De werkgever moet een inventarisatie maken van de risico’s waaraan de werknemers worden blootgesteld. Tijdens de controle gaf de bedrijfsleiding aan niet op de hoogte te zijn van deze verantwoordelijkheid. Ook hoorde de leiding voor het eerst dat zij verplicht is te zorgen voor persoonlijke beschermingsmiddelen zoals veiligheidsschoenen of beschermende kleding voor personeel dat lang in de koelcel werkt.

 

 

Lees ook
Sector logistiek negatieve uitschieter arbeidsverzuim na arbeidsongeval

 

 

Orde op zaken stellen

De Inspectie SZW heeft het vermoeden dat werknemers met regelmaat te lange werkdagen maken. Het bedrijf houdt echter geen registratie van de werktijden bij, terwijl dit volgens de Arbeidstijdenwet wel verplicht is. De komende tijd moet de onderneming orde op zaken stellen en voldoen aan de arbo-verplichtingen. De Inspectie SZW gaat het arbeidsongeval nader onderzoeken. Voor het niet melden van een meldingsplichtig arbeidsongeval kan de werkgever een boete ontvangen.

 

Reageer op dit artikel