nieuws

Albert Heijn, Top 100 LDV en cocaïne: de 10 best gelezen nieuwsberichten van 2018

Warehousing 1288

Misdaad en rampspoed ‘triggeren’ de mensheid al eeuwen. Anno 2018 is dat niet anders. Grote namen die hun distributiecentrum automatiseren nog meer. Een overzicht van de 10 best gelezen nieuwsberichten van het jaar 2018. De Top 100 LDV voert de lijst aan.

Albert Heijn, Top 100 LDV en cocaïne: de 10 best gelezen nieuwsberichten van 2018

1 De Top 100 logistieke dienstverleners is al jaren een grote pageview trekker. Dit keer moet het bericht over de bekendmaking van de lijst genoegen nemen met plaats 2 qua best gelezen nieuwsbericht.  Als we het artikel over de achtergrond van de lijst er bij optellen ‘Top 100 ldv wie valt op’ prijkt de Top 100 met overmacht op plek 1.

2 Albert Heijn is een grote naam en een logistieke koploper. Niet vreemd dat het nieuwsbericht over de supermarktketen over zijn nieuwe gemechaniseerde dc in Zaandam zo goed scoort. AH mag zich niet enkel de eerste supermarktketen van Nederland noemen met een volledig geautomatiseerd dc; Albert Heijn is ook de nummer 1 qua pageviews op logistiek.nl.

3 Het nieuws dat Zalando mogelijk een dc vestigt in Nederland trok eveneens duizenden lezers. Of en waar in Nederland het nieuwe distributiecentrum van Zalando zou komen te staan, is nog altijd onbekend. Zelf geeft het webwinkelbedrijf geen commentaar.

4 DHL staat dit jaar op plaats 4. Een plek waar de Duitse gigant trots op zou zijn, mits het onderwerp positief was. In dit geval is dat niet zo. Het supply chain drama met KFC is een voorval waar DHL niet met plezier op terug zal kijken.

 

Tony Vendrig over het nieuwe gemechaniseerde dc van Albert Heijn

 

5 Geen plezier is een understatement voor Paul van W. De eigenaar van Van Wanrooy Transport uit Oosterhout zit al maanden in voorarrest. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de smokkel van duizenden kilo’s coke. Hij zou zelfs nauwe banden hebben met een beruchte Colombiaanse drugskartel. Of justitie het bij het rechte eind heeft wordt misschien n 2019 duidelijk. Zeker is dat Paul van W. op plek 5 staat qua best gelezen nieuwsbericht.
Wanneer we het eerste bericht over zijn arrestatie (eind augustus) er bij op zouden tellen, zou de coke-kwestie goed zijn voor plek 3.

6 Vrachtwagenchauffeurs en dan met name het tekort daar aan, vulden veelvuldig de nieuwskolommen dit jaar. Ook op Logistiek.nl. De hoogste notering is voor het artikel over de nieuwste wervingscampagne die moet zorgen voor 1500 chauffeurs.

7 De expansiedrift van PostNL staat op plek 7. Naast de al 19 bestaande dc’s komen er de komende jaren 11 bij. De meesten komen in Nederland.

DHL is waarschijnlijker meer content met het nieuwsbericht dat de 8e plek behaalde qua pageviews. Het nieuw te bouwen megasorteercentrum in Zaltbommel was een van de best gelezen nieuwsartikelen van 2018.

9 Vrachtwagenchauffeurs mogen hun verplichte weekendrust niet in hun truckcabine doorbrengen. Dat heeft het Europees Hof van Justitie woensdag bepaald. Dit nieuws trok eveneens veel lezers.

10 Mechanisering en supermarkten scoorden sowieso goed dit jaar. Jumbo startte de bouw van zijn geautomatiseerd dc in oktober. Een nieuwtje dat veel volgers van Logistiek.nl niet is ontgaan. Het toekomstige distributiecentrum wordt gebouwd op een van ruim 200.000 m2 op bedrijventerrein De Liesbosch in Nieuwegein.

 

 

jumbo

 

 

Dat de logistieke gemeenschap echt geïnteresseerd is in Jumbo blijkt. Het bericht hoe en met welke technieken Jumbo zijn dc gaat inrichten volgde qua pageviews vlak achter de start van de bouw. Bij elkaar opgeteld zou Jumbo op plek 4 komen.

11 Het treurige nieuws over Montapacking valt net buiten de top 10 van best gelezen nieuwsberichten. Montapacking werd eind september getroffen door een grote brand, Het dc in Molenaarsgraaf werd volledig verwoest.

Ranking op basis van Google analytics

Reageer op dit artikel