nieuws

WDP versterkt eigen vermogen met 45 miljoen euro

Warehousing 999

WDP heeft zijn eigen vermogen met circa 45 miljoen euro versterkt. De beursgenoteerde logistiek vastgoed ontwikkelaar wil met het geld de bouw van drie al eerder aangekondigde nieuwe distributiecentra financieren.

WDP versterkt eigen vermogen met 45 miljoen euro

De transactie die woensdag werd aangekondigd betreft een gefaseerd logistiek vastgoedproject in Veghel en een project in Tiel, beide voor logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel. Verder heeft de regeling betrekking op een project in Bleiswijk voor Konings-Zuivel. Deze drie nieuwbouwprojecten zijn samen goed voor een totale oppervlakte van circa 70.000 vierkante meter.

Aandelenruil met Bouwbedrijf van de Ven

Deze drie dc’s worden gebouwd door Bouwbedrijf van de Ven uit Veghel. De financiering van deze bouwprojecten vindt plaats door een aandelenruil waarbij het bouwbedrijf voor de bouwkosten van deze panden voor circa 45 miljoen euro aan nieuw succesvolle uitgegeven aandelen (292.827 in totaal, red) van WDP ontvangt.

De Pauw koopt aandelen weer terug

Jos De Pauw, de oprichter van WDP en aandeelhouder van het beursgenoteerde bedrijf, verkoopt via zijn familiaire maatschapstructuur voor circa 34 miljoen euro aandelen WDP. Met dit bedrag aangevuld met 11 miljoen euro uit het familievermogen van De Pauw worden de aandelen die in het bezit zijn van Van de Ven teruggekocht.

 

Lees ook:

WDP ziet winst dit eerste half jaar groeien

 

Kapitaalstructuur actief beheren

Door de mogelijkheid in aandelen te betalen, kan WDP volgens eigen zeggen zijn kapitaalstructuur actief beheren. Ook kan een buffer aan kredietfaciliteiten bewaard worden, wat de logistiek vastgoed ontwikkelaar de mogelijkheid biedt om in de toekomst bijkomende met schulden gefinancierde transacties te verrichten.

Winst per aandeel groeit dit jaar

Na deze transacties verwacht WDP een schuldgraad die zal uitkomen op circa 53 procent eind dit jaar. De logistiek vastgoed ontwikkelaar verwacht verder dat aan het eind van dit jaar een EPRA-winst per aandeel wordt gerealiseerd van zes euro, een stijging van zeven procent tegenover 2017.

 

Reageer op dit artikel