nieuws

UniCarriers heeft nieuwe topman voor Europese markt

Warehousing 406

UniCarrriers Europe heeft een nieuwe verantwoordelijke man voor sales en marketing. De ene Zweed maakt plaats voor de andere. Bengt Kristiansson gaat met pensioen, zijn opvolger heet Jonas Tornefeld.

UniCarriers heeft nieuwe topman voor Europese markt

Tornerefelt (52) zal op 1 januari 2019 de operationele activiteiten volledig overnemen van Bengt Kristiansson. De huidige EVP (Executive Vice President voor sales en marketing blijft bij UniCarriers Europe in de rol van strategisch adviseur van Masashi Takamatsu. Takamatsu werd eerder dit jaar benoemd als nieuwe president voor de Europese tak van de heftruckfabrikant, die onderdeel uitmaakt van Mitsubishi Logisnext.  De nieuwe man heeft ruime ervaring in verkoop, marketing, productmanagement en business development van B2B- en B2C-bedrijven. Tornerefelt werkte negentien jaar voor Toyota Material Handling Europe in verschillende functies, onder meer in de rol van managing director van Toyota in Griekenland. Voor zijn indiensttreding bij UniCarriers was Tornerefelt, manager customer & consumer services Scandinavië bij Electrolux. Hij keert dus weer terug in de heftruckwereld.

Meer standaard verkoopstructuren

‘Met Jonas Tornerefelt verwelkomen we een logistiek expert in ons team, met 19 jaar ervaring in de intern transport industrie’, zegt Takamatsu bij deze jongste aanstelling. De nieuwe executive vice president zal Takamatsu bijstaan om de verkoop- en marketing gerelateerde bedrijfsdoelstellingen te behalen, zoals het vergroten van het marktaandeel, het uitbreiden van de occasionsverkoop en verhuuractiviteiten in Europa. Daarnaast is het doel om de verkoopstructuren in heel Europa te standaardiseren. Om deze doelen te bereiken zal  Tornerefelt nauw samenwerken met de negen Europese UniCarriers dochterondernemingen.
‘Onze producten, diensten en oplossingen worden toegepast in veel verschillende industrietakken. Met de invloed van de toenemende automatisering is het essentieel om de huidige en toekomstige behoeften van onze klanten te begrijpen en duurzame oplossingen te bieden voor het intern transport’, aldus de formulering die de Tornerefelt zelf geeft aan zijn nieuwe rol.

Lees ook het interview met Bengt Kristiansson en Erik Koudijs (UniCarriers Nederland)

Reageer op dit artikel