nieuws

PvdA Limburg: ‘Venlo moet logistieke campus krijgen’

Warehousing 864

De PvdA in de provincie Limburg wil dat er in Venlo een nieuwe logistieke campus komt. Dat staat in het verkiezingsprogramma dat maandag werd gepresenteerd.

PvdA Limburg: ‘Venlo moet logistieke campus krijgen’

In Venlo moet een nieuwe campus worden opgericht voor de logistieke sector. Daarvoor pleit de Limburgse Partij voor de Arbeid (PvdA) in haar verkiezingsprogramma in aanloop naar de provinciale verkiezingen volgend jaar maart, melden dagblad De Limburger en L1 Limburg maandag. Volgens de PvdA is deze sector de afgelopen jaren in de provincie Limburg enorm gegroeid en bovendien wordt er volop geïnvesteerd in het automatiseren van distributiecentra.

Landschap mag niet ‘verdozen’

De PvdA is van mening dat de provincie moet voorkomen dat het Limburgse landschap volstroomt met magazijnen waar op termijn niet mensen, maar robots en drones het werk doen. Daarom zouden bedrijven, kennisinstellingen en overheid zich op een fysieke campus in logistieke hotspot Venlo moeten samenpakken om kennis op te doen, zelf nieuwe technologieën ontwikkelen en personeel op te leiden om die techniek aan te sturen.

Sector moet waarde behouden voor economie

Volgens kandidaat PvdA-lijsttrekker Eric Geurts is Limburg een logistieke hotspot waar heel veel mensen werkzaam zijn in de logistiek, maar waar tegelijkertijd de kans bestaat dat de komende jaren steeds meer werk wordt overgenomen door robots. “We moeten daarom niet zo maar overal grote hallen neerzetten, maar vooral ook zorgen dat de sector in de toekomst van grote waarde blijft voor onze economie en werkgelegenheid.”
Op het gebied van innovatie liggen er kansen voor het bedrijfsleven en instellingen, maar er zullen altijd medewerkers nodig blijven om die nieuwe processen aan te sturen, stelt de PvdA gedeputeerde. “Die ontwikkeling kunnen we op een logistieke campus in goede banen leiden.”

Tweede Campus in Venlo

Na Campus Greenport Venlo voor de voedingssector zou dit de tweede zogeheten Brightlands Campus worden in de gemeente Venlo en de vijfde in Limburg.

 

Reageer op dit artikel