nieuws

Koopman Car Terminal switcht van aardgas naar zonne-energie

Warehousing 945

De Koopman Car Terminal, onderdeel van Koopman Logistics Group, heeft definitief afscheid genomen van aardgas. De oude gasaansluiting van de terminal, gevestigd in het Amsterdamse Westelijk Havengebied, heeft plaatsgemaakt voor een volledig duurzame stadsverwarming. Daarnaast zijn op het dak van de terminal 1240 zonnepanelen geïnstalleerd.

Koopman Car Terminal switcht van aardgas naar zonne-energie

Met de investering in deze installaties wil Koopman Logistics volgens eigen zeggen ‘een belangrijke, volgende stap zetten in de verduurzaming van het bedrijf door in te zetten op het gebruik van duurzame energie’. Daar laat de logistiek dienstverlener geen gras over groeien want per direct is de in Amsterdam gevestigde Koopman Car Terminal ontkoppeld van het aardgasnet. 1.240 zonnepanelen en stadsverwarming nemen de energie- en warmtevoorziening nu over. Deze omschakeling levert volgens de logistiek dienstverlener een CO2-reductie op van 590 ton.

Aanschaf elektrische bestelauto

De aanpassingen bij de auto terminal in Amsterdam zijn niet de enige stappen die het bedrijf onderneemt op het gebied van vergroening. Eerder dit jaar installeerde Koopman zonnepanelen bij de vestiging in Noordhorn en voor stadsdistributie maakt Koopman TransMission in Groningen gebruik van een elektrische bestelauto.

Vrachtwagens rijden op HVO

Sinds kort rijden de vrachtwagens van Koopman ook op pure HVO, een synthetische diesel die gemaakt wordt van afval- en reststromen waardoor het CO2-arm is. Het resultaat is 89 procent minder CO2-uitstoot per kilometer dan bij conventionele diesel.

Processen in keten verduurzamen

Volgens managing director Paul Wortelboer van Koopman Car Terminal, zoekt zijn bedrijf overal in de keten naar manieren om onze bedrijfsprocessen te verduurzamen. “Waar mogelijk voeren we aanpassingen door, zoals nu in Amsterdam. Wij zijn overgestapt op ledverlichting en hebben twee wasstraten vervangen door één efficiënte nieuwe wasstraat.”

Rijstijltraining voor chauffeurs

Ook worden in dit duurzaamheidsstreven de mensen niet vergeten stelt Wortelboer. “Onze chauffeurs krijgen brandstofbesparende rijstijltrainingen. Met deze initiatieven maken we echt meters. Wij zullen ons blijven inzetten om onze diensten en processen verder te verduurzamen.”

Reageer op dit artikel