nieuws

Kom kijken naar het shuttlemagazijn van Kramp

Warehousing 1580

De eerstvolgende Logistiek Live is op woensdag 12 december bij Kramp in Varsseveld. Het shuttlesysteem van Knapp draait daar sinds de zomer en laat zien dat automatische magazijntechnologie bij veel meer bedrijven rendabel inzetbaar is. Abonnees zijn welkom om dit te bekijken.

Kom kijken naar het shuttlemagazijn van Kramp

Technische groothandel Kramp in Varsseveld ziet zichzelf vooral als een e-fulfilmentbedrijf met alle karakteristieken die daar bij horen. Veel automatische systemen in deze tak van sport worden slechts voor een piekbelasting van een paar uur per dag uitgelegd. Het nieuwe shuttlesysteem van Knapp, dat kort voor de zomer bij Kramp in bedrijf is genomen, helpt om daar wat aan te doen. De piekbelasting in de avonduren is er zeker, maar overdag rijden de 120 shuttles af en aan om de buffervoorraad te optimaliseren.
Schaalbaarheid is een ander belangrijk aspect. Daar paste deze shuttle-oplossing – voor het eerst door Knapp gerealiseerd – prima bij. Een hoge output staat voorop. Daarom vielen de bekende miniloads en andere veelgebruikte, geautomatiseerde systemen al snel af. Shuttlesystemen kunnen veel meer in- en uitgaande bewegingen uitvoeren. Daarnaast is gekeken naar de hoogte van uiteindelijk  18,5 meter hoog, wat op het moment de hoogste bouwgrootte van een shuttle is. Het gebouw zelf is 24 meter hoog.

Schrijf u nu in voor Logistiek Live bij Kramp

Deelname is gratis, maar beperkt tot 30 personen en alleen voor (nieuwe) abonnees van Logistiek die als logistiek professional werkzaam zijn.

 

‘Misschien wel honderd mensen extra nodig’
Een paar belangrijke afwegingen hebben geleid tot de keuze voor het compleet nieuwe shuttlesysteem van Knapp. Jan Frans Berends (logistiek directeur) vertelt openhartig over de beweegredenen om tot deze investering in nieuwbouw en automatisch magazijn te komen.
“Ik denk dat als we niet zouden automatiseren en continu de processen zouden verbeteren we voor dezelfde prestatie misschien wel honderd medewerkers extra nodig zouden hebben.”
Samen met Frank Dijkstra en Maarten Markerink geeft Berends tekst en uitleg op 12 december tijdens de Logistiek Live bijeenkomst, die begint om 13.30 uur in Varsseveld.

Meer over Kramp en het shuttlemagazijn:

Lees het artikel op logistiek.nl en in Logistiek Magazine:
Kramp start shuttlemagazijn succesvol op

 

fotografie Hans Prinsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel