nieuws

Bedrijfspand Jumbo en Sligro getroffen door explosie

Warehousing 2725

Een distributiecentrum waar ook Jumbo en Sligro gebruik van maken is getroffen door een explosie. Twee mensen raakten zwaargewond.

Bedrijfspand Jumbo en Sligro getroffen door explosie

De explosie vond zaterdagmiddag plaats in het bedrijfspand van transportbedrijf De Vries in Veghel. Het bedrijf is gevestigd in een distributiecentrum, waar ook Sligro en Jumbo gebruik van maken, meldt Brabants Dagblad.

Twee mensen waren aan het werk in de ketelruimte van de verwarming, toen er een ontploffing met steekvlam ontstond. De slachtoffers liepen daarbij ernstige brandwonden op. Een drukgolf vernielde de pui van het gebouw.

De slachtoffers zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het gas is afgesloten en de situatie is veiliggesteld. De schade voor Sligro is nihil. Wilco Jansen, woordvoerder Sligro: “Het betreft een groot bedrijfspand waarin verschillende bedrijven ruimte in gebruik hebben. Wij hebben geen schade. Wij hebben in dit pand uitsluitend (tijdelijk) kantoorruimte in gebruik, geen logistieke activiteiten.” Ook Jumbo is niet direct getroffen door het ongeval. Het deel dat Jumbo huurt is onbeschadigd gebleven. Wat de logistieke gevolgen zijn voor De Vries is nog onbekend.

 

Reageer op dit artikel