nieuws

‘Inditex-effect’: Somerset ontwikkelt mega-distributiecentrum in Lelystad

Warehousing 3537

De bouw van het mega-distributiecentrum van het Spaanse Inditex heeft een aanzuigende werking op nieuw logistiek vastgoed. Zo wil Somerset Capital Partner op Lelystad Airport Businesspark (LAB) een modern mega-distributiecentrum ontwikkelen van 65.000 vierkante meter. Hiervoor heeft het vastgoedbedrijf 10,2 hectare grond aangekocht.

‘Inditex-effect’: Somerset ontwikkelt mega-distributiecentrum in Lelystad

De grondaankoop werd donderdag gesloten met Ontwikkelingsmaatschappij Airport Lelystad Almere (OMALA). De ontwikkeling van het mega-distributiecentrum door Somerset vindt gefaseerd plaats. Oplevering van de eerste fase is naar verwachting in het laatste kwartaal van volgend jaar. Daarnaast tekenen Somerset Capital Partners en de gemeente Lelystad voor de ontwikkeling van 2 datacenters op ruim 10 hectare grond op het nieuwe bedrijventerrein Flevokust Haven.

‘Profiteren van Inditex-effect’

Rob Verhoeff, directeur van Ontwikkelingsmaatschappij Airport Lelystad Almere (OMALA) is erg blij met deze nieuwe ontwikkeling. “Er wordt al langere tijd gesproken over het ‘Inditex-effect’. Deze nieuwe XXL-ontwikkeling bevestigt de belangstelling van partijen voor ontwikkelingen in het gebied.’’

 

 

Lees ook: 

‘Almere-Lelystad is een logistieke hotspot in wording’

Somerset: ‘Vertrouwen in regio Flevoland’

Gerwin Vos van Somerset Capital Partners benadrukt dat hij al langer veel potentie ziet in Lelystad Airport Businesspark. “Daarbij komt dat we veel vertrouwen hebben in de regio Flevoland. Als ontwikkelaar van logistiek vastgoed zijn we onder meer al actief in de regio’s Schiphol, Utrecht en Venlo. De logistieke regio Almere-Lelystad-Zeewolde is een mooie aanvulling vanwege de multimodale ligging in het land en de beschikbare ruimte.”

 

Lees ook:

Giant breidt uit in Lelystad met nieuw distributiecentrum

 

 

Plaats 12 in logistieke hotspot verkiezing

Aandeelhouders van OMALA zijn de gemeente Lelystad, gemeente Almere en de provincie Flevoland. LAB maakt deel uit van de nieuwe logistieke hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde, dat tijdens de laatste logistieke hotspot verkiezing als runner up op een verdienstelijke plaats 13 eindigde. Ook was deze logistieke hotspot gastheer van de laatste editie van de Summit Logistieke Hotspots eind mei.

 

Groei logistieke werkgelegenheid

De provincie Flevoland participeert al jaren in een aantal topwerklocaties zoals Flevokust Haven en LAB. om het logistieke cluster in de provincie verder te kunnen ontwikkelen. De resultaten mogen er volgens de jongste provincie van Nederland zijn. Uit het werkgelegenheidsonderzoek dat de provincie onlangs presenteerde, blijkt dat het afgelopen jaar de werkgelegenheid in de logistieke sector met 5,6% is gegroeid. “Met deze ontwikkelingen van Somerset Capital Partners groeit het cluster de komende jaren nog verder door.” zeggen gedeputeerden Jan de Reus (ruimtelijke ontwikkeling) en Jan-Nico Appelman (economische zaken) van de provincie Flevoland.

Reageer op dit artikel