nieuws

DHL breidt uit met sorteercentra in Zwolle en Amsterdam

Warehousing 1755

DHL Express breidt zijn netwerk in Nederland uit. In Hoofddorp is maandag 19 november de tweede vestiging in de regio Amsterdam in gebruik genomen. Een nieuwe vestiging in Zwolle volgt over een paar maanden.

DHL breidt uit met sorteercentra in Zwolle en Amsterdam
v.l.n.r. wethouder de Heer en Ronald Leunisse onthullen een bord in de top van de nieuwbouw

De groei in internationaal expresvervoer noopt DHL de capaciteit uit te breiden en te innoveren in materieel, gebouwen en processen. In Nederland zijn in amper drie jaar tijd zes nieuwe Service Centers gebouwd. Zo is onder meer in Eindhoven en in Breda nieuwe sorteercentra verrezen. In Limburg volgt binnenkort een nieuwe vestiging. 

De uitbreidingen zijn onderdeel van een groter investeringsplan in Nederland. Hoofddorp is de nieuwste vestiging. Na Schiphol is de tweede vestiging in de Amsterdam regio. Vanwege de groei in internationale expreszendingen in deze regio was uitbreiding van de capaciteit nodig. Vanuit Hoofddorp worden alle routes verzorgd in de omgeving van Haarlem en het gebied boven het Noorzeekanaal, inclusief Texel. Ruim 50 medewerkers verhuizen van de vestiging op Schiphol naar Hoofddorp.

Sorteercentrum Zwolle

Zwolle volgt spoedig. De nieuwbouw van het sorteercentrum in de Overijsselse hoofdstad heeft zijn hoogste punt bereikt. De nieuwbouw kost 11 miljoen euro en zal in het voorjaar van 2019 in gebruik worden genomen. Vanuit Zwolle worden Friesland, Groningen, Drenthe en een deel van Overijssel bediend. Er is werkgelegenheid voor ruim 130 medewerkers.

 

Lees ook
DHL nieuwste business model neemt grote vlucht

 

Ronald Leunisse, managing director DHL Express Nederland: “Met de nieuwe Service Centers investeren we in de capaciteit en kwaliteit van onze dienstverlening, wat onze klanten verzekert van een onderscheidende expresservice waarmee de hele wereld wordt bereikt. Tegelijkertijd bieden we onze medewerkers een optimale werkomgeving aan, die bovendien volgens de hoogste normen van duurzaamheid is gebouwd.“

Duurzaamheid

In lijn met zijn ambitieuze milieudoelstellingen om tegen 2050 emissievrij te zijn, zijn de Service Centers gebouwd volgens de hoogste BREEAM eisen. Ze worden onder meer uitgerust met voldoende zonnepanelen om zelfvoorzienend te zijn qua stroom en zijn gasloos. Het pand in Hoofddorp heeft het certificaat BREEAM excellent.

Stadsdistributie per vrachtfiets

Vanuit Zwolle en Hoofddorp worden ook fietskoeriers beleverd. In Zwolle worden fietscontainers geladen voor de DHL City Hub in Groningen dat in augustus dit jaar van start ging. Speciaal voor deze vorm van duurzame stadsdistributie zijn containers ontwikkeld die in Zwolle worden geladen en per bestelwagen en speciale trailer naar Groningen gaan. De containers kunnen daar op een Cubicycle, worden geplaatst. Ook in Zwolle wordt met de Cubicycle gereden. Volgend jaar is Leeuwarden is aan de beurt.

Reageer op dit artikel