nieuws

Dak van Rhenus dc Eindhoven krijgt 16.800 zonnepanelen

Warehousing 1074

Het dak van het distributiecentrum van logistiek dienstverlener Rhenus in Son en Breugel bij Eindhoven krijgt 16.800 zonnepanelen, goed voor een jaarlijkse opbrengst voor 4,5 miljoen kilowattuur aan duurzaam opgewekte zonnestroom. KiesZon plaatst de komende maanden de zonnepanelen op dit dc waarvan vastgoedontwikkelaar Dokvast de eigenaar is.

Dak van Rhenus dc Eindhoven krijgt 16.800 zonnepanelen
DCIM100MEDIA

Naast het pand van Rhenus voorziet KiesZon de daken van nog twee dc’s van Dokvast van zonnepanelen. In totaal worden op deze drie distributiecentra door de energieleverancier – een dochtermaatschappij van Greenchoice – ruim 41.000 zonnepanelen geplaatst. De panelen moeten jaarlijks in totaal ruim 11 miljoen kilowattuur aan energie opwekken.

Dokvast: ‘Geloof in zonnestroom’

“Wij geloven dat duurzaamheid de toekomst heeft. Door zelf zonnestroom op te wekken met één van de grootste zonnestroomprojecten van Nederland onderstrepen we dat”, stelt Jos Klanderman, managing director van Dokvast.

Oplevering over 5 maanden

KiesZon plaatst en onderhoudt de zonnepanelen voor de ontwikkelaar uit Oisterwijk. Binnen vijf maanden moeten alle drie de zonnedaken opgeleverd worden.

Energieneutraal dc Rhenus Tilburg

Dokvast heeft meerdere distributiecentra in Brabant gerealiseerd, die gebruikt worden door verschillende logistiek dienstverleners en verladers. De distributiecentra die het vastgoedbedrijf ontwikkelt, worden CO2- en energieneutraal opgeleverd. In Tilburg ontwikkelde Dokvast voor logistiek dienstverlener Rhenus een distributiecentrum dat behoort tot de meest duurzame dc’s van Europa.

Zonnepanelen op Coolblue dc

De investering van Dokvast is niet de enige grote investering die in Brabant gedaan wordt in zonnepanelen. Webwinkel Coolblue vult zijn mega-distributiecentrum in Tilburg dak met een oppervlakte van twintig voetbalvelden met zonnepanelen, waarmee zowel dit dc als de eigen winkels van stroom worden voorzien.

Grootste single roof zonnestroomproject

KiesZon plaatste in 2017 al ruim 15.000 panelen op het dak van een distributiecentrum van Rhenus in eveneens Eindhoven. Die hoeveelheid was volgens het bedrijf destijds het grootste ‘single roof zonnestroomproject’ van Nederland. Inmiddels is in Venlo door ditzelfde bedrijf voor fashiongigant Michael Kors een zonnedak gerealiseerd met nog meer panelen.

 

Reageer op dit artikel