nieuws

Broekman Logistics vergroot magazijncapaciteit in Born

Warehousing 1209

Logistiek dienstverlener Broekman Logistics heeft in het Limburgse Born een nieuw warehouse in gebruik genomen. Het gaat om een dc van 17.500 vierkante meter die vooral gebruikt wordt voor de opslag en technische bewerking van zowel constructie- en landbouwmachines als van de bijbehorende reserve-onderdelen.

Broekman Logistics vergroot magazijncapaciteit in Born

Met dit distributiecentrum bedraagt de totale opslagcapaciteit van Broekman Logistics in Born nu meer dan 77.500 vierkante meter, verdeeld over vier hallen. De opslaglocaties liggen vlakbij de barge terminal van de Limburgse gemeente. Daarnaast zijn de magazijnen gevestigd niet ver van de Belgische en Duitse grens.

Dc past in groeistrategie Broekman

Het warehouse wordt gebruikt voor producten van een nieuwe klant van Broekman: het Canadese MacDon. Daarnaast is er ruimte voor bestaande klanten, waaronder Kubota. Deze uitbreiding in Born sluit volgens de logistiek dienstverlener aan bij de eerder dit jaar gelanceerde zogenaamde Blue4C groeistrategie dat staat voor Broekman Logistics Unlocking Europe. De toevoeging 4C is een verwijzing naar de juiste Coordinates; strategische locaties voor logistieke oplossingen, Combinations; opslag van gevaarlijke en ongevaarlijke stoffen, Customised; op maat gemaakte oplossingen naar de behoeften van de klant en Compliant, in lijn met de laatste wet- en regelgeving.

Nieuw dc in Venlo bijna klaar

De totale warehousing capaciteit van Broekman bedraagt momenteel ruim 310.000 vierkante meter, inclusief het nieuwe warehouse in Born. Daar komt binnenkort een nieuwe vestiging in Venlo bij, met een opslagruimte van 64.500 vierkante meter, dat voor ruim een derde is ingericht voor de opslag van gevaarlijke stoffen (ADR). Deze logistieke campus, die door Heylen Warehouses wordt ontwikkeld, wordt begin volgend jaar in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel