nieuws

Bausch Health heeft Veiligste Magazijn van 2018

Warehousing 1411

Het magazijn van Bausch Health in Schiphol-Rijk mag zich een jaar lang het veiligste magazijn van Nederland noemen. De distributeur van oogzorgproducten troefde drie andere veiligheidstoppers af.

Bausch Health heeft Veiligste Magazijn van 2018

“Bausch Health heeft een complexe operatie met grote volumes en een complexe lay-out. Daar gaan ze voortreffelijk mee om”, met die woorden van juryvoorzitter René de Koster won Bausch voor de eerste keer de prestigieuze veiligheidsprijs.

Complexe operatie

Bausch Health levert oogzorgproducten zoals contactlenzen en lensvloeistoffen. In een deels geautomatiseerde operatie worden dagelijks ruim 15.000 orders verwerkt. De Koster: “Bausch Health heeft anders dan veel andere health-magazijnen een complexe operatie met verschillende processen, grote volumes en een uiterst lastige lay-out. Daar gaan ze zeer goed mee om. Het veiligheidsniveau ligt duidelijk hoger dan bij de andere drie kandidaten.”

 

5 belangrijkste tips voor een veiliger magazijn

 

Jeroen Brinkhuis, manager facilities Bausch: “Wij hebben een magazijn met dertig nationaliteiten op de vloer. Die mensen maken het verschil. Zij zijn de mensen die onveilige situaties melden, die elkaar aanspreken op onveilig gedrag en die meewerken aan verbetertrajecten.”

Veiligheidsbewustzijn mee naar huis

Eén van de veiligheidsprojecten die de jury roemde in de toelichting, is Safe Home Safe. “Uiteraard willen wij dat iedereen aan het eind van de dag veilig naar huis gaat. Maar daarbij stopt het niet was ons betreft. Wij willen dat alle medewerkers het veiligheidsbewustzijn meenemen naar huis. Als dat lukt, weten we dat zij intrinsiek gemotiveerd zijn om veilig te werken”, vertelt Brinkhuis, die zijn medewerkers ook op de proef stelt.

 

Lees ook
Aantal arbeidsongevallen blijft stijgen

 

“De leden van het managementteam vertonen soms opzettelijk onveilig gedrag. Als iemand ons daarop aanspreekt, krijgt hij direct een beloning. Dat is immers het gedrag dat wij willen zien. Maar veiligheid is nooit af. Deze prijs geeft de boost om nog harder aan de slag te gaan met veiligheid.”

Andere winnaars Veiligste Magazijn

De drie andere kandidaten waren Jumbo, Vistaprint en Pon. Deze bedrijven zijn zeker ook op de goede weg volgens de jury van het Veiligste Magazijn dat donderdag 15 november werd uitgereikt bij evofenedex. De magazijnen van Vistaprint en Jumbo Supermarkten wonnen zilver. Pon Logistics moest zich tevreden stellen met brons. Pon maakt gebruik van het BAS model om zijn magazijn veilig te maken en te houden. 

 

 

Reageer op dit artikel