nieuws

Zo automatiseert Blokker zijn nieuwe omnichannel dc

Warehousing 6001

De transformatie van het distributiecentrum van Blokker in Geldermalsen tot een moderne omnichannel operatie begint steeds concreter te worden. De retailer, die volop bezig is met een herpositionering in zijn marktsegment, heeft system integrator Inther uit Venray een flinke order gegund om het dc te automatiseren en te mechaniseren.

Zo automatiseert Blokker zijn nieuwe omnichannel dc

Door de opdracht aan Inther te geven wil Blokker volgens eigen zeggen de interne logistieke operatie van het dc in Geldermalsen ‘een solide basis geven voor de toekomst’. Concreet komt dit er op neer dat Inther voor de retailer in het pand een keur aan (bewezen) orderpicksystemen implementeert. Belangrijkste onderdeel is een shuttlegangpad dat zal bestaan uit ruim 4.000 opslaglocaties, 65 pick-to-light karren en een put-to-wall- pick oplossing. Dit pick-to-light-systeem, vooral geschikt voor het sorteren of consolideren van e-commerce orders die in batches zijn verzameld. wordt ondersteund met put-to-light en 60 sorteerkarren, een automatische bakkenstapelaar die bakken afkomstig uit een shuttle-systeem automatisch in de juiste volgorde op dolly’s stapelt, circa 700 meter.

Koppeling WMS-systeem Blokker

Daar blijft het niet bij want de system integrator uit Venray levert ook het volledige conveyor systeem (met een lengte van 700 meter, red.) bedoeld voor het interne transport van orderbakken en verzenddozen. Op het gebied van software zorgt Inther ook voor de bovenliggende software dat goederenstromen regisseert, het voorraadbeheer in de shuttle en de verbinding maakt tussen het Locus WMS van Blokker en de eerder genoemde pick-to-light karren en de eerder genoemde put-to-wall oplossing.

 

 


 

Inther: ‘Onderdelen zijn in bestelling’

“Dit project heeft veel verschillende onderdelen en is een goede afspiegeling van de mogelijkheden en de producten die Inther tot haar beschikking heeft”, zegt Sjoerd van Nies, projectmanager bij Inther. De ontwerpfase voor de ombouw van het Blokker dc naar een omnichannel operatie zijn volgens Van Nies inmiddels afgerond. De system integrator meldt verder dat het merendeel van de onderdelen in bestelling is en dat de voorbereidingen voor de installatiefase zijn gestart. De daadwerkelijk installatie van de systemen zal eind dit jaar begin volgend jaar beginnen. Medio volgend jaar is alles volledig operationeel.

Ook Still aan de slag bij Blokker

Begin september kreeg Still van Blokker de opdracht voor de levering van reachtruckstellingen voor 35.000 palletlocaties en orderverzamelzones, 5.700 vierkante meter tussenvloeren met 1.600 legbordsecties en 2.2 km doorrolbanen (flowracks) en ruim 7.500 vierkante meter gaaswand als doorvalbeveiliging.

Ombouwoperatie in vijf fases

Bedoeling van de grootscheepse ombouw van het dc in Geldermalsen is dat Blokker haar omnichannel aanpak wil versterken. Ook de online groei van het noodlijdende concern moet een verdere impuls krijgen. Gevolg hiervan is dat het  e-commerce dc in Gouda wordt gesloten. Eerder al werd het dc in Mijdrecht geïntegreerd in het distributiecentrum in Geldermalsen. De grootscheepse ombouwoperatie bestaat uit vijf bouwfasen. In 1 hal is de ombouw gestart. Het nieuwe Blokker dc moet medio volgend jaar operationeel zijn.

Reageer op dit artikel