nieuws

Vijf opmerkelijke bouwberichten: nieuw dc Plieger en Kwantum verbouwt

Warehousing 1832

Cobouw Bouwberichten houdt voor toeleveranciers nauwgezet bij wat in Nederland de actuele status is van tal van nieuwbouwprojecten op het gebied van logistiek vastgoed. Een overzicht uit de database van Bouwberichten over de voortgang van 5 recent in gang gezette ‘logistieke’ nieuwbouwprojecten van onder andere Plieger en Kwantum.

Vijf opmerkelijke bouwberichten: nieuw dc Plieger en Kwantum verbouwt

1. Amstelveen: Groothandel Plieger bouwt in Amstelveen een nieuw distributiecentrum. Het duurzame dc met kantoor verrijst op bedrijventerrein Loeten. Het gebouw is volledig gasloos, met hoogwaardige isolatie van de gevel waaronder driedubbele beglazing, CO2 gestuurde ventilatie. Het dak wordt voorzien van zonnepanelen.

2. Vuren: The Medical Expert Group realiseert een distributiecentrum in het Gelderse Vuren. Het pand  van 12.000 vierkante meter en kantoorruimte  van 1.500 vierkante meter verrijst op bedrijventerrein Zeiving aan de Hooglandseweg.

3. Ridderkerk: Van Gelder Groente en Fruit bouwt in Ridderkerk een bedrijfspand met kantoor, magazijn en productiehal. Ook komt er een experience center voor het AGF-bedrijf. Het bedrijfspand verrijst op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard aan de Krommeweg in Ridderkerk.

4. Apeldoorn: Welkoop verhuist zijn huidige distributiecentrum en hoofdkantoor van Ede naar Apeldoorn. Het pand wordt gebouwd op bedrijventerrein Apeldoorn-Noord. Vanuit de nieuwe locatie worden 149 Welkoop-filialen beleverd.

5. Tilburg: Retailer Kwantum gaat zijn distributiecentrum en hoofdkantoor Kwantum in Tilburg verbouwen. Het hoofdkantoor wordt uitgebreid en het dc staat een interne verbouwing te verwachten. Het hoofdkantoor wordt uitgebreid met een 30 meter hoge entreetoren zodat het complex beter zichtbaar is vanaf de snelweg.

Hoe werkt Cobouw Bouwberichten?

Uit de database van Cobouw Bouwberichten publiceert Logistiek.nl wekelijks vijf actuele nieuwbouwprojecten van distributiecentra. Deze nieuwbouwprojecten zijn vooral bedoeld om toeleveranciers op de hoogte te brengen van de procedurele voortgang. De vijf behandelde projecten worden overigens niet logistiek inhoudelijk gevolgd door Bouwberichten. De nadruk ligt vooral op de actuele status van het bouwproces. Het volgen van deze projecten is daarom met name interessant voor toeleveranciers.
Meer weten over hoe Bouwberichten werkt of interesse in een abonnement op de uitgebreide database? Bekijk dan de instructievideo op Bouwberichten.

Reageer op dit artikel