nieuws

Slimme pallet moet supply chain preciezer en veiliger maken

Warehousing 1384

Nooit meer je pallet vol kostbare goederen kwijtraken? De slimme pallet moet daar voor zorgen. De slimme lastdrager die is voorzien van Internet of Things technologie is deze week gelanceerd.

Slimme pallet moet supply chain preciezer en veiliger maken

Met behulp van deze slimme pallets zijn bedrijven veel beter in staat bewegingen van hun goederen op water, spoor en asfalt te volgen. Reden? De pallets zijn voorzien van een tag. De low-cost tracker achterhaalt zijn eigen positie en transportbewegingen. Ook volgt hij temperatuurwisselingen.

T-Systems, het Instituut Fraunhofer for Material flow and Logistics (IML) en de European Pallet Association (EPAL) introduceren de slimme pallet. Dat gebeurt tijdens de International Supply-Chain conferentie van 17 t/m 19 oktober  in Berlijn.

 

 

Lees ook
Robots en supercomputers zetten de logistieke wereld op zijn kop

 

 

Naast de locatie detecteert de waterdichte sensor schokken, hellingen, versnellingskrachten en de temperatuur van elke pallet. De opleggers rapporteren hun status van bijvoorbeeld afwijkingen op het vlak van onverwachte schud- of temperatuurfluctuaties. Updates worden automatisch doorgegeven aan een specifiek portal.

“De low-cost tracker hebben we in samenwerking met EPAL ontwikkeld. Zij hebben alleen al in Europa meer dan 500 miljoen pallets in omloop. Met deze eerste 500 slimme pallets maken we een goede start met de digitalisering van het logistieke proces dat een enorm potentieel vertegenwoordigt,” zegt Ingo Hofacker, verantwoordelijk voor IoT-diensten bij T-Systems.

Reageer op dit artikel