nieuws

Picnic opent 5e distributiecentrum: hier is Picnic nu actief

Warehousing 10593

Picnic groeit hard. Niet alleen met zijn bezorgdienst, ook qua aantal distributiecentra. In Rotterdam is op 18 oktober het nieuwste distributiecentrum officieel in gebruik genomen. Daarmee komt het aantal dc’s in Nederland op 5.

Picnic opent 5e distributiecentrum: hier is Picnic nu actief

Het distributiecentrum in Rotterdam is na Eindhoven het grootste distributiecentrum van de online supermarkt. Het distributiecentrum van Picnic staat op het bedrijventerrein Rotterdam-Albrandswaard en heeft een oppervlakte van ruim 14.000m².

In het distributiecentrum worden zowel gekoelde als houdbare producten voor de klanten verzameld. Alle Zuid-Hollandse plaatsen tot aan Den Haag worden vanaf nu vanuit het nieuwe distributiecentrum en hubs beleverd. Dat geldt onder meer voor Rotterdam, Delft, Zoetermeer, Schiedam, Vlaardingen, Overschie, Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel. Het nieuwe distributiecentrum biedt nu werk aan 150 mensen. Picnic zoekt nog 250 extra arbeidskrachten.

 

picnic-dc-rotterdam

 

 

Michiel Muller, medeoprichter van Picnic: “Doordat de capaciteit nu vele malen hoger is, zijn we in staat de wachtlijsten nog sneller weg te werken, zodat nieuwe klanten in regio Rijnmond zo snel mogelijk van de voordelen van Picnic kunnen profiteren.”

5 distributiecentra in Nederland

Het Rotterdamse distributiecentrum is een aanvulling op de huidige distributiecentra. Picnic heeft ook dc’s in Nijkerk, Utrecht, Eindhoven en Diemen. Diemen werd begin 2018 geopend en heeft een oppervlakte van ruim 10.000 m²  Op Lage Weide is een dc van 35.000 vierkante meter verrezen begin dit jaar.

 

Landelijk dekking

Met de expansie is Picnic hard op weg aan zijn geformuleerde doelstellingen begin 2017 waar te maken. Picnic  gaf toen aan  een landelijke dekking te willen. Dit moet gebeuren met 5 distributiecentra en 70 hubs. De expansie wordt gefinancierd door een kapitaalinjectie van 100 miljoen euro.

 

 

picnic

 

Duitsland

Begin dit jaar maakte Picnic ook de overstap naar Duitsland. Rondom Düsseldorf is de online supermarkt begonnen met zijn opmars in Duitsland. In Viersen heeft Picnic een distributiecentrum betrokken van 8000 vierkante meter. Na een uitgebreide testfase die oktober vorig jaar startte zal Picnic in eerste instantie boodschappen gaan afleveren in de Duitse steden Kaarst, Neuss, Meerbusch en het Düsseldorfse stadsdeel Oberkassel.

 

 

Reageer op dit artikel