nieuws

Nieuw sorteercentrum PostNL Venlo is volledig ‘gasloos’

Warehousing 2104

PostNL heeft in Venlo een nieuw sorteercentrum geopend. In dit ‘gasloze’ centrum van 7.700 vierkante meter op bedrijventerrein Trade Port Noord worden volgens het postbedrijf elke dag tussen de 80.000 en 120.000 pakketten verwerkt.

Nieuw sorteercentrum PostNL Venlo is volledig ‘gasloos’

Het pand in logistieke hotspot Venlo heeft het hoogst haalbare BREEAM-certificaat Outstanding, waardoor het een duurzaam gebouw betreft met minimale milieu-impact. In dit sorteercentrum, het 21ste van PostNL, wordt ook geen gebruik gemaakt van gas. Om dit op te vangen is er geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties zoals warmteterugwininstallaties en LED-verlichting. Ook komen er zonnepanelen op het dak te liggen.

Inspelen op groei e-commerce

Liesbeth Kaashoek (foto rechts), directeur Pakketten & Logistiek van PostNL, liet tijdens de feestelijk opening afgelopen weekend weten dat het postbedrijf met dit sorteercentrum inspeelt op de groei van e-commerce en dat het onderdeel is van de investeringen in de pakketten- en logistieke infrastructuur. “Dit depot is vanwege zijn ligging heel goed in staat om niet alleen de Nederlandse – , maar ook Duitse klanten te faciliteren met de sortering en distributie van pakketten”, stelde Kaashoek.

 

 

Lees ook:

PostNL start bouw sorteercentrum voor pakketten in Almere

 

Sortering voor klanten regio Venlo

De pakketten die in het nieuwe pand in de avond en nacht worden gesorteerd, komen voornamelijk van klanten uit de regio Venlo. Deze worden verzonden naar huishoudens in heel Nederland en België. In de ochtend worden de pakketten van klanten in de hele Benelux verwerkt. Zij zijn op andere PostNL-locaties gesorteerd en worden vanuit dit pakkettensorteercentrum bezorgd aan huishoudens in de omgeving van Venlo.

PostNL: landelijke dekking

Elk jaar worden er in Nederland meer pakketten verstuurd. PostNL stelt dat het vorig jaar zelf dagelijks 675.000 pakketten verstuurde. Dat waren er 207 miljoen in totaal: 17,2 procent meer dan in 2016. Het sorteer- en distributiecentrum in Venlo moet bijdragen aan een nog betere landelijke dekking voor PostNL. Het postbedrijf breidt op dit moment zijn imperium aan sorteercentra fors uit. Begin dit jaar stond de teller nog op 19 en de komende jaren komen er 11 bij. De meesten komen in Nederland.

Circulaire ambities Venlo

Wethouder Boom van Economische Zaken van de gemeente Venlo liet tijdens de opening weten dat de nieuwe vestiging van PostNL inspeelt de Euregionale logistieke kracht van de logistieke hotspot nummer 3 van Nederland. “Tegelijkertijd biedt deze vestiging een aantal mensen vanuit een uitkeringssituatie een nieuwe baan. Daarnaast past de gestelde verduurzaming en energieterugwinning binnen onze circulaire ambitie.”

Reageer op dit artikel