nieuws

Groei logistiek park stuwt aantal containers via Twente

Warehousing 871

De ontwikkeling van de T-Port Logistic Campus van Heylen Warehouses en de komst van logistiek dienstverlener Bleckmann en speelgoedgigant V-Tech Europe naar XL Businesspark Twente legt de logistiek hotspot in het oosten van Nederland geen windeieren. Het zorgt voor flinke groei in het aantal containers die worden verwerkt in de nieuwe binnenvaartterminal in Almelo.

Groei logistiek park stuwt aantal containers via Twente

De full-service terminal in Almelo, één van de drie binnenvaartterminals van Container Terminal Twente (CTT), ging het afgelopen jaar operationeel. Deze nieuwe terminal heeft al ruim 5.000 containers verwerkt. Verdere groei van de containerstroom lijkt eraan te komen door de toekomstige uitbreiding van de T-port Logistic Campus en de uitbreiding van Timberland Europe. CTT verwacht een groei op deze terminal in de komende jaren naar ongeveer 30.000 containers, een stijging van bijna 84 procent.

Multimodale locatie groeit

De inland containerterminal is direct gelegen aan de snelweg A35 / A1 met een kade van 350 m1 aan het Twentekanaal en heeft dagelijkse afvaarten naar verschillende locaties. XL Businesspark Twente timmert met deze uitbreiding als multimodale locatie en logistieke hotspot flink aan de weg. De komst van Chinese speelgoedgigant V-tech en logistiek dienstverlener Bleckmann legt de regio geen windeieren. Onlangs kondigde Kees Smit Tuinmeubelen aan een mega-dc te willen bouwen op het XL Businesspark. Ontsluiting via water ziet het bedrijf als een cruciale factor. Het bedrijf wil een potentieel tot 85 procent van haar totale inkomende goederen via water laten gaan straks.

Reageer op dit artikel