nieuws

Distributiecentrum automatiseren: 9 belangrijkste punten die je niet mag vergeten

Warehousing 1721

Welke impact hebben material handling systemen op het warehouse? Het antwoord is veel. Automatiseren van een distributiecentrum vraagt vele vragen en antwoorden. Dit zijn de 9 belangrijkste punten die je zeker niet mag vergeten.

Distributiecentrum automatiseren: 9 belangrijkste punten die je niet mag vergeten

Shuttles, Autostore, pocketsorters en andere vormen van gemechaniseerde (hoogbouw) magazijnen. De gevolgen en impact van de implementatie van deze systemen zijn groot. Maar waar moet je precies op letten als je dergelijke material handling systemen overweegt aan te schaffen?

Material Handling Dag 2018

Het antwoord is vandaag gegeven tijdens de Material Handling Dag 2018 waar experts en deelnemers met elkaar in gesprek gaan en kennis uitwisselen over deze complexe vraagstukken.  Aan de hand van drie subthema’s  (bouwtechnisch, duurzaamheid & energie management en werkomstandigheden) is tijdens het plenaire deel vanochtend een checklist gemaakt. Begrijp eerst je logistieke proces voordat je aan de slag gaat met een material handling systeem is het advies van het expertpanel Ewout Raap Raymond Tukker en Rob Schmit.

 

material handling

 

Interactief meepraten

De 215 deelnemers konden tijdens de vijfde editie van de Material Handling Dag interactief met de  mobiel aangeven wat de belangrijkste randvoorwaarden zijn bij de implementatie van een material handling systeem. Dat zorgde voor een interessante checklist.

 

Lees ook
‘Vloerbelasting vereist meer aandacht bij proces magazijnautomatisering’

 

De 9 belangrijkste punten die je niet mag vergeten zijn:

Bouwtechnisch
1 vloerbelasting
2 lay out van het gebouw
3 overweeg bestaande bouw of nieuwbouw
Duurzaamheid & energiemanagement
1 Duurzaamheid betaalbaar maken
2 cost of ownership
3 Eerst besparen dan opwekken
Werkomstandigheden
1 ergonomie en geluid
2 betrokkenheid werknemers
3 Synergie mens en automatisering

material handling

 

Reageer op dit artikel