nieuws

Vijf opmerkelijke bouwberichten: Udea Veghel en DC Foodlogistics Barendrecht

Warehousing 1355

Cobouw Bouwberichten houdt voor toeleveranciers nauwgezet bij wat in Nederland de actuele status is van tal van nieuwbouwprojecten op het gebied van logistiek vastgoed. Een overzicht uit de database van Bouwberichten over de voortgang van 5 recent in gang gezette ‘logistieke’ nieuwbouwprojecten van onder andere Udea in Veghel en het DC Foodlogistics dat Heembouw realiseert in Barendrecht.

Vijf opmerkelijke bouwberichten: Udea Veghel en DC Foodlogistics Barendrecht

1. Barendrecht: Heembouw realiseert een grootschalig distributiecentrum ‘DC Foodlogistics’ op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard in Barendrecht in de omgeving van Dierensteinweg. Het dc is flexibel indeelbaar en kan aangepast worden aan de ruimtebehoefte van de toekomstige gebruikers. Het project is duurzaam vanwege zonnepanelen en led-verlichting. Restwarmte wordt gebruikt voor het verwarmen van de kantoor. Gestreefd wordt naar een BREEAM Excellent certificering.

2. ’s Hertogenbosch: Op het industrieterrein ‘de RiVu’ in Den Bosch wordt op risico een nieuw distributiecentrum gebouwd. Het dc aan de Zandzuigerstraat is bestemd voor warehousing en e-commerce-activiteiten. De gebruiker is nog onbekend.

 

 

Lees ook: 

Een nieuw distributiecentrum bouwen? Dit zijn de belangrijkste kosten

 

 

3. Apeldoorn: Bredenoord Handelsmij wil aan de Zutpensestraat in Apeldoorn een logistiek centrum realiseren. Het project omvat ca. 5.000 vierkante meter  hal en 2.100 m² kantoor. Het totale terrein wordt met 19.000 m² uitgebreid.

4. Veghel: Udea, het bedrijf achter Ekoplaza-supermarkten, bouwt op het Foodpark in een distributiecentrum dat de twee bestaande centra aan de Doornhoek 4040 in eveneens Veghel vervangt. Bij de bouw wordt gestreefd naar de hoge duurzaamheidsnorm BREEAM Excellent. Van Iersel uit Made is onderaannemer voor realisatie van de gevel van dit dc.

5. Waddinxveen: Logistiek vastgoed ontwikkelaar Montea laat op Logistiek Park A12 een nieuw distributiecentrum bouwen. Het project Logistiek Park A12 is onderdeel van de ontwikkeling Glasparel+. Wayland Real Estate en Montea zijn nog bezig met de verdere ontwikkeling van het plan.

Hoe werkt Cobouw Bouwberichten?

Uit de database van Cobouw Bouwberichten publiceert Logistiek.nl wekelijks 5 actuele nieuwbouwprojecten van distributiecentra. Deze nieuwbouwprojecten zijn vooral bedoeld om toeleveranciers op de hoogte te brengen van de procedurele voortgang. De 5 behandelde projecten worden overigens niet logistiek inhoudelijk gevolgd door Bouwberichten. De nadruk ligt vooral op de actuele status van het bouwproces. Het volgen van deze projecten is daarom met name interessant voor toeleveranciers.
Meer weten over hoe Bouwberichten werkt of interesse in een abonnement op de uitgebreide database? Bekijk dan de instructievideo op Bouwberichten.

 

Reageer op dit artikel