nieuws

SSI-Schäfer neemt opnieuw AGV bedrijf over

Warehousing 839

Het Oostenrijkse DS Automation is de volgende loot aan de stam van SSI Schäfer, de Duitse grootmacht in (automatische) magazijnsystemen. Daarmee heeft het bedrijf zijn portfolio aan AGV-oplossingen een nieuwe boost gegeven.

SSI-Schäfer neemt opnieuw AGV bedrijf over

Het is niet voor het eerst dan SSI Schäfer uitbreiding zoekt in de hoek van geautomatiseerde material handling systemen. Drie jaar geleden ging het bedrijf met het Belgische Motum aan de haal in de vorm van een meerderheidsbelang. Rob Schmit, verantwoordelijk voor technologie en innovatie bij SSI Schäfer, gaat er van uit dat de nieuwe aanwinst een verdere boost zal geven aan de expertise op het punt van navigatietechnologie en toepassing bij diverse modellen. “Onze bestaande portfolio was al behoorlijk uitgebreid, met dank aan de producten van Motum. Nu maken we het aanbod groter met producten die in een zeer dynamische omgeving zich thuis voelen.
Schmit is één van de sprekers tijdens de plenaire openingssessie van de Material Handling Dag op 3 oktober in Den Bosch.

Inmiddels volwaardig programma

Al langer levert SSI Schäfer maatwerk op het gebied van AGV’s als onderdeel van een groter geautomatiseerd geheel. Zelf bracht de fabrikant ook AGV oplossingen op de markt, zoals de Weasel, speciaal voor kleinschalig bakkentransport in productie- of magazijnomgevingen. Met de aanwinsten Motum en DS Automation heeft één van ’s werelds grootste aanbieders op material handling gebied nu een volwaardig programma aan AGV’s staan.

 

 

Ieder jaar een nieuwe overname

Jaarlijks toont SSI Schäfer zich vaardig op het overnamepad. Na Motum in 2015 was robotfabrikant Ro-ber aan de beurt in 2016, als vooraanstaand fabrikant van met name portaalrobots. Vorig jaar werd ABM (Belgische IT specialist) ingelijfd door het Duitse concern. Dit bedrijf richt zich op onder andere pick-to-light systemen en andere orderverzameltechnieken.
Inmiddels is SSI Schäfer uitgegroeid tot onderneming met zeventig vestigingen en meer dan 9.500 medewerkers.

Reageer op dit artikel