nieuws

Spar ontketent ‘logistieke revolutie’ met geautomatiseerd distributiecentrum

Warehousing 4712

Spar gaat zijn logistiek automatiseren. Het supermarktbedrijf neemt begin volgend jaar een volledig geautomatiseerd distributiecentrum in gebruik.

Spar ontketent ‘logistieke revolutie’ met geautomatiseerd distributiecentrum

Spar gaat zijn logistiek automatiseren. Het supermarktbedrijf neemt begin volgend jaar een volledig geautomatiseerd distributiecentrum in gebruik.  De supermarktorganisatie brengt alle slow-movers in het assortiment onder in het nieuwe logistieke paradepaartje van het supermarktconcern.

Volautomatische dc Xenos

Een logistieke revolutie. Zo betitelt Spar topman John van den Ent de automatiseringsslag die het supermarktconcern op zeer korte termijn gaat maken. In navolging van Jumbo, Plus, Hoogvliet en Albert Heijn zet nu ook Spar vol in op automatisering. Spar betrekt begin dit jaar het voormalige, volautomatische dc van Xenos.

Hiermee is Spar zoals het er nu uitziet de tweede supermarktketen in Nederland die volautomatisch zijn distributiecentrum inricht. Albert Heijn neemt een dezer weken zijn volledig geautomatiseerde dc in Zaandam in gebruik.
Hoogvliet volgt in 2020 met zijn eigen versie. 2020 ook is het jaar dat Plus en Jumbo overgaan naar hun automatisch dc.

 

Lees ook
Bouw geautomatiseerd dc van Plus in Tiel in gevaar

 

 

Dc te klein geworden

“Niet alleen kunnen we hier jaren mee vooruit, het geeft ook een bepaalde trots in het bedrijf. We hebben al vijf mooie winkelconcepten. Met deze logistieke stap kunnen we nog meer gas geven”, stelt Spar topman John van den Ent in Distrifood. Gas geven is nodig, zeker op logistiek gebied. Spar heeft in korte tijd zijn winkelaantal flink uitgebreid. Het concern heeft recent 130 winkels toegevoegd. In totaal kent het bedrijf, verdeeld over 5 formules, nu ruim 430 winkels in Nederland die iedere dag bevoorraad moeten worden.

 

Lees ook
Let op de omgeving bij automatisering magazijnen 

 

Het voormalige Xenos dc staat aan de overkant van het hoofdkantoor van Spar. Spar heeft de hele inboedel gekocht. Het pand wordt gehuurd van HB Capital, de vastgoedtak van Blokker. Spar verhuist alle slow-moving kw naar zijn geautomatiseerde paradepaardje. Dit schept in het andere dc meer ruimte voor vers en fastmoving kw.  De planning van Spar is om zijn geautomatiseerde dc in maart 2019 in gebruik te nemen. Dit kan snel omdat Spar en Blokker dezelfde logistieke software gebruiken; namelijk Locus WMS van Centric.

Reageer op dit artikel