nieuws

Schiphol krijgt distributiecentrum AMS Cargo Center II

Warehousing 1356

Het distributiecentrum AMC Cargo Center in Amsterdam krijgt een opvolger. Na de oplevering van AMS Cargo Center vorige maand, wordt nu AMS Cargo Center II gebouwd.

Schiphol krijgt distributiecentrum AMS Cargo Center II

Vastgoed ontwikkelaars Built to Build en Proptimize starten met de ontwikkeling van AMS Cargo Center II. Het distributiecentrum komt aan de Changiweg op Schiphol Logistics Park. AMS Cargo Center II (34.000 vierkante meter) komt langs de snelweg A4 tegenover AMS Cargo Center dat in augustus werd opgeleverd. Dit betreft een duurzaam project vanwege BREEAM Very Good certificering en LED verlichting.

 

Lees ook
Een nieuw distributiecentrum bouwen? Dit zijn de belangrijkste kosten

Voordeel BREEAM verschilt van warehouse tot warehouse

 

BREAAM

Het geplande AMC Cargo Center II krijgt dezelfde BREEAM certificering.  Wel wordt het dc met 32.000 vierkante meter iets kleiner dan zijn voorganger. Het dc wordt onderverdeeld in zeven individuele units variërend in grootte van ca. 3.600 m2 tot maximaal ca. 32.000 m2. Het krijgt een volledig omheinde parkeerterrein van 18.000 m2, geschikt voor 117 parkeerplaatsen voor vrachtwagens en/of extra parkeerplaatsen voor personenauto’s.
Het complex is ontworpen door DENC Architecten. Verkoper van de grond is SADC.  Het dc moet in het vierde kwartaal van 2019 operationeel zijn.

 

Reageer op dit artikel