nieuws

Prodelta verkoopt ruim 200.000 vierkante meter logistiek vastgoed

Warehousing 1369

Logistiek vastgoed ontwikkelaar ProDelta heeft recent 206.000 vierkante meter aan logistiek vastgoed in van de hand gedaan. Het gaat om drie panden in Nederland en drie in België.

Prodelta verkoopt ruim 200.000 vierkante meter logistiek vastgoed

Een deel van dit logistiek vastgoed uit de zogenaamde Parklane portfolio gaat naar WDP. Het andere is in handen van buitenlandse investeerders. In Nederland gaan panden aan de Westvlietweg in Den Haag en op Prinsenhil in Breda naar WDP Nederland. Deze omvatten samen 50.000 vierkante meter op percelen van bij elkaar 13 hectare eigen grond. Aan de andere investeerders worden ook twee complexen verkocht: Servaes I en II in Antwerpen, alsmede Moerstraat in Antwerpen. Ook het complex op Distripark Halfweg in Spijkenisse komt in buitenlandse handen. De Belgische complexen en dat in Spijkenisse (foto) omvatten samen 156.000 vierkante meter, op 29 hectare grond, deels in eigendom, deels in concessie.

Prodelta: optimaliseren van portefeuille

ProDelta heeft eind 2016 besloten om de bestaande vastgoedportefeuille verder te optimaliseren en te verjongen middels grootschalige nieuwbouw-ontwikkelingen. Dit heeft geleid tot de recente verkoop van deze complexen.

Grootste transactie uit de geschiedenis

Met de verkoop die door Frank van Dijk (directeur vastgoed van ProDelta) wordt beschouwd als grootste vastgoedtransactie uit de geschiedenis van deze onderneming, ontstaat er meer ruimte voor uitbreiding en revitalisering van de logistiek vastgoedportefeuille.

Realisatie meerdere ‘Distriport’ panden

In totaal zit er momenteel meer dan 100.000 vierkante meter aan nieuwbouw in de pijplijn. Zo heeft ProDelta inmiddels de nieuwbouw van Distriport Tiel (15.000 m2) opgeleverd en langjarig verhuurd. Dit jaar en in 2019 wordt gestart met de nieuwbouwprojecten Distriport Waalwijk (ca. 70.000 m2), de tweede fase van Distriport Waalhaven in Rotterdam (ca. 20.000 m2) en Distriport Bergen op Zoom (ca. 15.000 m²). Eerder deze week maakte ProDelta bekend dat het op het dak van Distriport Tilburg meer dan 24.000 zonnepanelen heeft laten leggen. 

Reageer op dit artikel